tiistai 14. maaliskuuta 2023

Vähän rallattelua ja rakennusta

Mieli poukkoilee edelleen epätoivosta varovaiseen toiveikkuuteen. Pää on täynnä kysymyksiä, joihin kenelläkään ei ole vastauksia. Mitä Sinnin kanssa uskaltaa jatkossa tehdä? Mistä on hyötyä? Mistä haittaa? Voinko ottaa sen mukaan hölkälle? Voidaanko käydä vaeltamassa? Mitä uskallan harrastaa? Ja miljoona muuta kysymystä. Tuijotan Sinnin liikkeitä ja käytöstä sairaanloisesti ja olen koko ajan näkevinäni jotain kipuun viittaavaa, vaikkei mikään oikeasti ole muuttunut sen olemuksessa. Muru on ärsyttävän järkevä (onneksi), eikä yhtään ymmärrä mun ahdistusta ja tulevaisuuden kauhuskenaarioita.

Koska tieto lisää tuskaa, niin netissä on vierähtänyt hetki jos toinenkin. Ihan tolkuttoman ärsyttävää, kun lääkärit ja tutkijat ovat kovin erimielisiä keskenään. Ketä uskoa?!! Toinen suosittelee suurin piirtein samantien tekoniveliä ja pitää ravintolisiä huuhaana kuin taas toisen mielestä lääkkeettömillä hoidoilla ja tukitoimilla saadaan hyviä tuloksia ja pitkä kivuton elämä. Tietysti kaikki on yksilökohtaista, mutta silti kovasti tuntuu olevan erilaisia koulukuntia tässäkin asiassa ihan tuolla asiantuntijatasollakin.

Ja sitten vielä oma lukunsa olemme kaikki me tavan koiranomistajat omine kokemuksinemme. Ihan hirveitä kauhutarinoita ja sitten niitä toivoa luovia positiivisia juttuja. Mutta kuka osaa oikeasti arvioida koiran elämänlaadun? Omistajat ovat varmasti usein kovin sokeita totuudelle.

Menny tässä kaaoksessa päivätkin ihan sekaisin, mutta yritetään nyt kuitenkin jatkaa jonkinlaista normaalia arkea. Joku päivä käytiin hallilla tekemässä Sinnin kanssa rallyn niitä liikkeitä, jotka on meille vaikeita. Eli kaikkia, missä tarvii kiertää mut sekä askeltehtävät. Välillä ne menee paremmin, välillä huonommin.

Taavi koitti seurata hillitysti ja teki paikkiksen.


Perjantaina rakennusetsintää (lumet vois sulaa just nyt heti, haluun jo metsään!). Sinnillä pääpaino ilmaisussa irtorullilla. 
Lauantaina hallijuttuja, molemmille alla oleva rata ja lisäksi Sinnille seuruuta ja kaukoja, jotka päätin muuttaa takajalkakaukoiksi. Taavillekin seuruuta ja paikkis pallohäiriöllä mun kerätessä rataa pois. Ekan minuutin jälkeen petti itsehillintä ja Tapsu varasti pallon. Uus yritys meni sit tosi mallikkaasti.


Sunnuntain hallivuorolla Sinnille bh-treeniä. Tehtiin koko setti ilman hihnaa. Meni aika hyvin. Myös paikkis, jonka tein ekaa kertaa selin Sinniin. Kaverin luoksekutsu sai Sinnin säpsähtämään, mut ei ollut ollenkaan lähdössä mihinkään. Oikein mallikas treeni.


Maanantaina aamuhallilla molemmille alla oleva rata. Taavi meni omaan tyyliinsä äänekkäästi ja Sinnin kohdalla toistan itseäni, mutta hihna haittaa ihan pirusti. 
Taavi teki lisäksi häirityn paikkiksen ja eteenmenjo sekä seuruuta. Ihan ok.


Sinnin kanssa tehtiin seuruuta hihnassa ja ilman. Kun pidän itse hyvän vauhdin, niin hihnallakin onnistuu jotenkin, mutta radalla ei voi mennä niin kovaa, jää kyltit tekemättä...

Sinnille myös loppuun pidempi paikkis lentävillä leluhäiriöillä. Hyvin pysyi paikallaan.


Illalla Sinttu pääsi vielä Ainon kanssa lenkille ja mä saamaan vertaistukea nivelrikkokoiran omistajalta, taas helpotti vähän, kiitos!

1 kommentti:

  1. Ensimmäinen video ei näy meille tavantallaajille ;)

    Mä uskon, että nää nivelujutut on niin henkimaailman juttuja joka sisältää tuurinpaskaa tietynmäärän. Voit tehdä kaiken "oikein" ja silti se sun tärkeä harrastus- ja elinkumppani ei pysy terveenä ja sitten on niitä jotka tuloksille olkia nakkelee ja koira elää saakelin pitkän terveen elämän.
    Kovaa ajoa, kunnes elämä toisin määrää. Näin mä meinasin Taren kanssa mennä. Tietty ravinteet ja huolto mukana matkassa.

    Mutta ihana lähteä kimppakokeisiin <3 Ja saada rallykausikin aloitettua tälle vuodelle.

    VastaaPoista