torstai 2. maaliskuuta 2023

Talvipuuhailuja

Viime viikon perjantaina oltiin tuiskuisessa kelissä pikaisissa taamajatreeneissä. Sinnille teemana oli korkealla olevat ukot. Hyvin hiffasi Sinni jutun juonen. Mentiin liinassa, niin palkka tuli maalimiehen lähelle istumisesta. Viimeinen ukko oli ritiläportaiden yläpäässä ja nuo portaat on Sinnille olleen tosi vaikeat ja nytkään ei ollut kyllä yhtään epäselvää, missä maali oli, mutta ei vain Sinttura pystynyt kiipeämään isoreikäisiä rappuja. Täytyisi etsiä jostain ensialkuun tiheämpi ritilikkö, niin voisi olla helpompi.


Maanantaina aamusella hallilla molempien kanssa. Sinni teki rallyrataa ja hyppytekniikkaa. Taavi saman alo-radan kuin Sinttu ja sitten aika paljon seuraamista, hyvin meni mitä nyt pikkuisen ääntä, mut ei varsinaista haukkumista kuitenkaan.

Ihan ekaksi kuitenkin leikittiin Sinnin kanssa. Koitan taas yrittää vähän herätellä itsessäni tuota leikkihommaa, kun se ois hyvä juttu osata. Yllättävän hyvin Sinni innostuikin, mutta kyllä nami silti on paljon parempi. Yritän jaksaa harjoitella leikkiäkin taas vähän tehokkaammin.

Rallyjutuissa hihna on meille Sinnin kanssa tosi hankala. Toivottavasti päästään joskus alokasluokasta läpi, että voidaan unohtaa koko hihna. Alla vähän nopeutetut videot samasta radasta hihnalla ja ilman. Ilman menee niin paljon paremmin! 

Kaikki  mun kiertämiset on etenkin tuon hihnan kanssa hankalia ja tänään ei meinannut istumasta seisomaan onnistua millään. Sivuaskelia ei olla harjoiteltu vielä ollenkaan...

Hyppytekniikassa tehtiin ensin perussarjaa ja sitten korkeuden arviointia. Etäisyys viimeiseen esteeseen oli kaksitoista jalkaa. Aika kivasti meni mun silmään, korkein hyppy 56 cm.Torstaina uimahommia.
Perjantaina Sinni treffas Rillan ja Rillan pennun Wandan. Hauskaa oli! Aunekin oli pitämässä jöötä, mutta ei halunnut tulla kuvaan.


Lauantaina mun päivä vierähti hälytreenin järjestely- ja johtohommissa. Rankka päivä noin ilman koiraakin, mut kivaa oli ja taas opittiin uutta.

Johtopaikkahommia

Kiitos Kymenlaakson pelastuslaitoksen ensihoitoyksikölle vierailusta! Tärkeää tietoa etenkin hypotermiapotilaan hoidosta tuli kerrattua ja muutenkin mahtavaa keskustelua.Illalla vielä Sintturan kanssa näyttelytreeneissä, jotka meni niin hyvin kuin tällaiselta asiaan ei niin vakavasti suhtautuvalta voi mennä. Erityisen tyytyväinen olen Sinnin rauhalliseen käytökseen, kun viimeisien juoksujen jäljeen on ruvennut esiintymään jonkin verran (aiempaan verrattuna paljon) rähjäämistä muille koirille.

Päästiin juoksemisen, tönöttämisen ja kopeloinnin lisäksi testaamaan myös mittaamista ja pöydällä oloa ja siellä kopelointia. Pöytä oli vähän jännä, mut superhienosti Sinni senkin selvitti.

Teki hyvää nää treenit meille!
Sunnuntaina rakennusetsintää ja Sinnille otettiin irtorullilla ilmaisua. Arvasin, että meidän talvitreenit ei ole tehny hyvää ilmaisulle, mutta pienen muistuttelun jälkeen saatiin onnistumisia. Intoa ja rakkautta oli taas ihan ina liikaa, mut sehän on vaan hyvä juttu! Kolme ukkelia löytyi reippaalla menolla.

Taavikin pääsi puuhailemaan pidemmällä etsinnällä, kun silleoli vain yksi maali ihan kaikista kauimmaisessa nurkassa. Hienostihan sekin meni.

 


Raksatreenistä pienen lenkkitauon jälkeen hallille. Sinnin kanssa puuhasteltiin leikkijuttuja aluksi. Hetken se jaksaa olla innokas, mut paloa leikkimiseen ei kyllä ole. 

Tehtiin paljon seuruuta ja sitten pitkä paikkis toisen koiran häiriköidessä. Seuruuseen kaipaisin lisää jotain, mut en osaa sitä rakentaa, paikkis meni hyvin.


Taavi kävi kanssa seurailemassa ja istumassa pitkän paikkiksen sekä teki eteenmenon namipallolle. Oli oma varma itsensä hieman liialla innolla, tykkään.Maanantaina aamusta hallilla rallattelemassa alla olevaa rataa. Hiton hihna sotkee Sinnin tekemisen. Muuten oltiin melkein hyviä.Taavi teki saman radan ja sit lisäksi pitkää seuruuta ja oli paikkiksessa sen aikaa, kun siivosin radan pois. Tapsu osaa.


Päivällä käytiin kamalan raskaassa kelissä jäätä myöden saaressa mökillä syömässä eväät. 
Tiistain rallytreeneissä teemana oli vauhdin muutokset. Niissä ehkä vaikeinta on mulle itselleni ajoittaa vaihto oikeaan kohtaan ja hitaassa vauhdissa Sinnin pylly meinaa mennä helposti maahan. Molempia haasteita saatiin työstettyä eteenpäin.

Lopuksi mittailtiin koiria ja se olikin meille menestysjuttu kaikista ennakko-oletuksista huolimatta.


Rallysta suoraan taajamaharkkaan, jossa Sinnille irtorullailmaisutreeni. Pikkusen huolettomat palautukset, muutoin ok suorituksia.


Keskiviikkona Taavi kävi tokotreeneissä hömpöttelemässä. Seuruuta, paikkista, merkkien kiertoa, jättäviä. Vähän oli keulivaa menoa, mutta pääasia, että vanhuksella on hauskaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti