torstai 12. tammikuuta 2023

Treenivuosi käyntiin

Vuoden treenit aloitetiin omatoimiaamutreenillä hallilla. Sinnille hyppytekniikkaa ja tottista ja Taaville tottista.

Sinni teki ekaksi hyppytekniikan perussarjaa ja set pointia aina noin 55 cm asti. Meni musta ihan kivasti.Tottisteltiin seuruun ja luoksetulon loppuasennon sekä paikkamakuun merkeissä. Yritin tehdä seuruusta jotain muuta kuin tylsää ja monotonista, mutta en kyllä tiiä miten osaankin olla niin epävirikkeellinen. Sinni seuraa ihan ok, mut jotenkin haluaisin siihen jotain lisää. Mut en osaa sitä tehdä. Paikkakin on vähän takana...

Luoksetulon loppuasennot on vaikeita, kuten kaikki missä Sinnin pitäisi tulla mun lähelle. Jää aina aika kauas ja sen lisäksi vielä vinoon. Paikkamakuuta tein niin, että heittelin namipalloja häiriöksi. Kerran lähti pallon perään, josta kielsin. Uudet toistot meni hyvin.


Taavi teki saman lailla häirittyä paikkaistumista ja oli varma. Eteenlähetyksiä tehtiin pallolle niin, että koitin ajoittaa lähetyksen mahdollisimman nättiin seuraamiseen, kun into pallolle on aika kova.Tiistaina yövuorokrapula karistettiin kimppalenkillä Taren kanssa. Ihan liian vähän on nähty koirakavereita! Teki hyvää tämä lenkki ihmisten ilmoilla, Sinnille monta hienoa ohitusta ja oma pöhnäolokin haihtui.Keskiviikkona molemmille fyssari ja olihan siellä vähän jumeja molemmilla. Taavilla toinen etureisi erityisesti juntturissa ja vähän se selän kohta joka on aina vähän jumissa. Sinnillä selän keskikohta oli vähän enemmänkin jumissa. Molempien kaikki jumit kuitenkin saatiin hyvin auki ja Sinnin käsittelykin rupeaa jo sujumaan, vaikka välillä piti vähän vängätä. Sinni sai kehuja hyvästä lihaksistosta!


Illalla käytiin Sintun kanssa kevyesti tokoilemassa. Liikkuroituna kapulan pitoa ja paikkista.

Kapulan pito meni yllättävän hyvin, mut mun tarvii olla tosi tarkka, etten kapulan irrotuksessa noja yhtään eteenpäin, mieluusti vähän taaksepäin, jottei Sinni pakita.

Paikkiksissa harjoiteltiin lähinnä maahan menoa, joka on Sinnille vaikea. Jos liikkuri oli lähellä, niin homma ei onnistunut ollenkaan. Liikkurin ollessa kauempana sujui paremmin.


Torstaina mentiin mökille pitkäksi viikonlopuksi, oli ihanan rento viikonloppu ja kiva kun jää kantoi, niin lenkkeiltiin lähinnä jäällä.  

Sunnuntain hallivuorolla Sinnin kanssa henkilöryhmää ja paikkista toisen koiran treenatessa. En tiedä miten, mut Sinni oli käsittämättömän hyvä. Mentiin halliin niin, ettei se päässyt tervehtimään ihmisiä, joten ne oli henkilöryhmässä ns. uusia. Kovasti ois mieli tehnyt mennä tutustumaan, mutta hyvin hillitsi itsensä ja teki ehkä parhaan seuruun ikinä. 

Myös paikkis meni hyvin. En ollu kovin kaukana ja palkkasin aina välillä, mutta kaikkinensa aika pitkä paikkis ja ei elettäkään nousemisesta. 


Maanantain uintukerta sattui kyllä enemmän kuin nappiin. Ulkona oli kamala lumimyräkkä, niin oli ihan parasta väsyttää koirat uittamalla. 

Taavi kävi tuttuun tapaan hieman kierroksilla ja kerran mulla jäi sormet väliin, kun se tavoitteli innoissaan patukkaa, auts! Lopuksi patukat laitettiin seinälle telineeseen roikkumaan ja siellä roikkui sitten Taavikin joukon jatkona. Tästä ois pitänyt saada kuva tai video 🤣🤣🤣

Sinni ui tosi hyvin, ekaa kertaa meni uimaan täysin omaehtoisesti. Uusi rampin matto on kyllä hyvä ja varmasti helpotti Sinniä. Puoli tuntia meni taas hujauksessa ja koirilla oli hauskaa.


Tiistaina Sinni täytti kaksi vuotta. On se melkoinen pakkaus, ihana hassunhauska pikkuneiti ❤️

"Synttärilahjana" alkoi rally-kurssi. Meitä on kurssilla neljä koirakkoa ja ainakin nyt ekalla kerralla oltiin kaksi koiraa yhtä aikaa koulutustilassa, joka ei ole suuren suuri, mutta jossa mahtuu ainakin jonkinlaisia rataharjoituksia tekemään. 

Tehtiin kaksi kierrosta ja ekalla kierroksella me tehtiin Sinnin kanssa erilaisia eteentulemisia ja siitä sivulle tuloja oikean ja vasemman kautta istumisella ja ilman. 
Toisella kiekalla oli kolme erilaista täyskäännöstä ja askeltehtävät.
Käännökset oikealle ja vasemmalle menee hyvin ja saksalaisessa käännöksessä Sinni ehkä hokas jotain. Se kun aluksu yritti vähän joka kyltillä kiertää kynttiä ja joihonkin tarjos tassutargettiakin innokkaasti. Hihnan kanssa olin ite koko ajan solmussa.

Kiva päästä pitkästä aikaa johonkin ohjaattuun juttuun, kun kaikki meidän treenit on enemmän tai vähemmän omatoimisia, eikä missään ole valmentajaa tai kouluttajaa.Keskiviikkona tokoiltiin jättävien ja hypyn tiimoilta. Jättävissä keskityttiin erotteluun ja ihan kamalan hankalaa oli, mut loppua kohti Sinni paransi. Seisomista pitää harjoitella vielä tosi paljon.

Hyppyä tehtiin umpiesteellä ja se olikin vaikeampi kuin mitä avoeste on ollut. Hyvin meni kuitenkin tämä liikkeenä.

Tehtiin myös pari kiertoa ja paikkis. Paikkiksessa Sinni meni vieruskaverin käskystä maahan. Pysyi hyvin paikallaan siihen asti, kunnes huomautin nuuskimisesta. Silloin hipsi mun luo. Lyhyt uusinta meni hyvin.


Torstaina molempien kanssa itekseen hallilla. Sinni teki rallyrataa vapaana ja hyppytekniikkaa. Rataa kokeilin ihan mielenkiinnosta ja se meni paremmin kuin osasin odottaa. Täytyy kaivella rallyjutut esiin ja käydä aloluoka liikkeet Sinnin kanssa läpi ihan ajatuksella, aika paljon se jo osaakin. Ja se hihna pitäisi ottaa mukaan tekemiseen...

Hyppytekniikassa perussarjaa, etäisyyden arviointia ja kasvavaa sarjaa.

Taavi teki myös tuon rallyradan ja lisäksi pitkän seuruun ja pitkän paikkaistumisen mun korjaillessa rataa ja hyppyjä pois. 

Hinnustiina 2 vuotta!


1 kommentti:

  1. Hengästyttävän aktiivista menoa :D
    Lenkki oli kyllä ihan parasta ja tuli niin tarpeeseen!

    VastaaPoista