sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Kuonot kohti vuotta 2023

Tälle vuodelle asetetut vaatimattomat tavoitteet toteutuivat paimennustaipparia lukuun ottamatta oikeastaan kaikki. Paimennustaippariinkin yritettiin saada paikkaa, mutta kun oman rodun taippari osui työpäivälle, niin vääränrotuisten päiviin ei ollut mitään mahdollisuutta mahtua mukaan. Ensi kesänä sitten uusi yritys, onneksi ikäraja on poistunut, niin on mahdollisuus vielä yrittää.

Lampailla Sinni kävi useamman kerran ollen varsin hyvä paimenkoiran alku. Kivaa puuhaa katsoa koiran luontaista toimintaa.

Kuvat Teija Sonni-Kautto:
Sinnin rullailmaisu oli tavoite saada toimimaan ja se on hyvällä mallilla, mutta vaatii vielä paljon vahvistusta ja harjoittelua, että se on oikeasti varma. Toisaalta ei se ole valeita tehnyt vielä yhtään, vaikka rullaa poimiikin suuhunsa välillä vähän liian aikaisin.


Jälki on Sinnin kanssa ollut haastavaa. Tai ehkä se on Taavin kanssa nykyisin niin ihanaa ja varmaa, että aloittelevan koiran jälkitreenit tuntuvat tervassa tarpomiselta. Ollaan kyllä varmasti menty jälkihommissa eteenpäin, mutta lisätreeniä tarvitaan todella paljon.

Näyttelyissä Sinni kävi muistaakseni neljä kertaa ollen kaksi kertaa EH ja kaksi kertaa ROP.Taavin kanssa suoritettiin niin Pelastuskoiraliiton haun taidontarkastus ja jäljen peruskoe kuin Palveluskoiraliiton peko-T -koekin. Kaikista näistä kokeista arvosanat olivat todella hyviä. Tapsuli on edelleen loistoiskussa! Taavi on treenannut harvakseltaan, mutta tasaisesti koko vuoden ja sen motivaatio on edelleen huippuluokkaa. Toivotaan terveyttä jatkossakin, jotta ura pelastuskoirana voi vielä jatkua jokusen vuoden.

Nosehommat on olleet aika vähällä, mutta ei niitä ihan kokonaan ole unohdettu. 

Reissuhommia koirien kanssa tälle vuodelle oli muutama kotiautoreissu niin kotimaahan kuin Norjaan ja Ruotsiinkin. 

Katse kohti ensi vuotta ja toiveita sen suhteen:

Terveys tietysti on se ykköstoive ja siinä ensi vuonna erityisesti Sinnin luustokuvat. Toivottavasti tyttönen on luustoltaan kunnossa. Taavi ikääntyy vääjäämättä, mutta tällä hetkellä ikä näkyy onneksi vain raskaampana unena, josta kuitenkin pompataan vikkelästi hereille esimerkiksi mun ulko-ovea kohti suuntautuvan liikkeen myötä tai Murun avatessa juustopaketin. Toivottavasti Taavi pysyy vetreänä veteraanina vielä pitkään!

Taavin kanssa haluaisin osallistua ensi vuonna pelastuskoirakokeisiin, vaikka tänä vuonna taisin jo sanoa, ettei enää kokeita sille. Jos kuitenkin kerta kiellon päälle. Nosehommia voisi myös vähän harrastella silloin tällöin, siinä ei kuitenkaan ole kokeet tavoitteena.

Sinnin tavoitteet on vahvasti pelastuskoira- ja tottelemisjutuissa. Peko-hommissa kaikkeen tekemiseen varmuutta, vaihtelevuutta ja haastetta lisää. Toiveissa olisi myös BH-koe ja toko-kokeiden korkkaus. Oma motivaatio vaan tottelemisjuttujen opettamisessa ei ole se paras mahdollinen, ainakaan tokon vaatiman pikkutarkkuuden suhteen. Mutta siitä huolimatta tavoitellaan kuitenkin sellaista osaamista, että koetta voisi lähteä yrittämään.

Sinnille myös paimennusta ja taipparit. Vuorokalenteri näyttää, että pyrriyhdistyksen taipparipäivä olisi mulla vapaan, joten toivottavasti mahdutaan mukaan. Paimennuspäivien osalta sitten ei ihan niin hyvää tuuria ole, mutta pariin päivään jos päästäisiin mukaan kuitenkin.

Näyttelyiden suhteen olisi tavoite saada Sinnistä Suomen muotovalio ja ehkä joku ulkomaan näyttelyreissu, vaikkei se kyllä varsinaisesti ole mikään näyttelymenestyjätyyppi. Mut näyttely on aina hyvä tekosyy reissulle...

Maastoleirit ois kivoja, Tottakai-päivät jää väliin töiden takia. Roturaceen osallistutaan, jos työt sallii. Uimahommia jatketaan, nyt kun meillä on noin huippuhieno uimala kylillä ja koirakavereita pitäis nähdä enemmän kuin mitä tänä vuonna ehdittiin.1 kommentti:

  1. Tietenkin kerta kiellon päälle!
    Hieno vuosi oli teillä ja kivoja tavoitteita on tällekin vuodelle ajateltu!

    Olen valmis osallistumaan tavoitteisiin pääsemiseen, tiedäthän sä sen!

    VastaaPoista