maanantai 31. tammikuuta 2022

Tammikuu on taputeltu - parin viime viikon touhuilut

Mulla on ainakin tämä alkuvuosi päivätöitä ja koska korona, niin meidän vanhakantainen työpaikkammekin on taipunut etätöihin. Ihanaa! Etätöitä hyödyntäen olen käynyt koirien kanssa ruokiksen aikoihin lenkillä ja joskus jopa treenannut jotain pientä. Nyt edellisen viikon tiistaina käytiin ihan hallilla asti pienellä taukojumpalla.

Sinni teki merkkien kiertoa ja harjoitteli pysymään hypyn takana paikoillaan. Lisäksi seurattiin vähän ja leikittiin. Leikissä on vielä paljon harjoiteltavaa, kun toisinaan se ei maistu Sinnille ollenkaan ja toisinaan meinaa sitten keittää yli. Innokas treenaaja se oli taas tänään.Taavi teki pitkää seuruuta, viiden minuutin paikkiksen ja merkkien kiertoa. Seuruussa aluksi vähän pientä ääntä, mutta se onneksi loppui melko pian. Paikkamakuussa jouduin alkuun pari kertaa huomauttamaan haistelusta, mutta loppuaika meni hienosti. Merkkien kierto hyvä.Keskiviikon tokotreenit aloitettiin paikkiksella. Sinni pysyy ihan kohtalaisesti rivissä, mutta olen tietysti vielä tosi lähellä ja käyn palkkailemassa usein. Kotona ruokakuppia odottaessa pötköttelee jo pitkiäkin aikoja, mutta hallilla häiriössä ei voi vielä vaatia. Ja kotonakin pitäis tehdä joskus ilman sitä ruokakuppia...


Hoffiuroksen kanssa treenattiin samaan aikaan ja häiriötä oli ainakin tarpeeksi tarjolla heidän vauhdikkaan ja äänekkään treenin puolesta. Sinni teki tosi hyvin mun kanssa hommia, vaikka apparia piti kyllä kaydä halailemassa pariin kertaan... Merkkien kiertoa muutama toisto ja seuruuta. Tai enempi perusasentoa ja siitä liikkeelle lähtöjä, edistystä on tapahtunut. Käsiavulla sitten vähän pidempää seuruuta henkilöryhmätyylisesti ja sekin meni aika mukavasti.


Torstaina käytiin Sinnin kanssa kaveriporukalla treenaamassa Sinnille uudessa hallissa. Porukka kyllä supistui ikävästi vain kahteen henkeen, kun yksi koira loukkaantui vakavasti juuri ennen treeniä ja se autokunta lähti treenien sijaan eläinlääkäriin. 

Sinni teki jättävien alkeita ja oli taas hyvä, että oli joku vähän katsomassa perään ja saatiin heti huima parannus hommaan. Pitkä vauhdikas luoksetulo tehtiin myös ja sit hömpöteltiin toisen koiran treenatessa.


Perjantaina Sinttu Taren kanssa kimppalenkillä ja sunnuntaina molemmat pääsivät hallille treenaamaan. Taavi teki seuruuta pienellä häiriöllä ja kolmen minuutin paikkiksen. Paikkiksessa taas joutui vähän muistuttelemaan, ettei haistelu olis suotavaa. Sitten vielä vähän pidemmät pätkät seuruuta ja hirmu kivasti meni.Sinnillä jättävien alkeet meni tosi hyvin, mutta seuruuseen oli tällä kertaa kaverin vinkulelu vähän liikaa ja keskittyminen oli surkeaa. Tehtiin myös paikkis, jossa olen edelleen ihan lähellä ja palkkaan usein. Muuten meni hyvin, mutta vieruskaveriohjaaja joutui puuttumaan oman koiransa olemiseen ja se oli Sinnille liikaa ja se halus mennä moikkaamaan tätä ohjaajaa. No ihan ymmärrettävää, kun toinen suhisee omalle koiralleen, niin kyllähän sitä pitää mennä pikkuneidin pussailemaan semmoista ihmistä...


Tiinalta pöllitty kuva

Tiistaina oltiin raunioilla ja Sinni teki taas ihan vain ilmaisun tekniikkatreeniä. Sille on selkeästi ihan selvää, että maalimiehelle mennään hakemaan rulla ja näytölle se menee tosi innokkaasti, ei haittaa yhtään, että roikun liinassa sen perässä. Rullan poiminnan jälkeen se taitaa vähän jäädä odottamaan mun "tuo" -käskyä. Seuraavissa treeneissä kokeillaan niin, etten kutsu sitä tuomaan rullaa. Musta on vähän näyttänyt, että se lähtee häröilemään omiaan rullan poiminnan jälkeen, mutta maalimiehet oli nyt sitä mieltä, että se vain kiertää maalimiehen takaa ja jää sitten odottamaan. Täytyy siis testata seuraavissa treeneissä kuinka käy ilman käskyä. Mutta noin muuten ilmaisu on hyvällä mallilla tässä vaiheessa.

Taaville oli kaksi maalia ja jo edellisten koirien kohdalla oli käynyt selväksi, että keli oli todella haastava. Osaaville koirille helpotkin piilot tuntuivat haastavilta. Niin Taavillekin. Aika pian se nosti sen vaikeaksi ajatellun maalimiehen maanalaisesta onkalosta ihan raunioiden takalaidalta, josta olematon tuuli kävi vielä poispäin. Sitten tuli valeilmaisu roskikselle, jossa tosin oli kahdella edellisellä koiralla ollut maalimies. Taavin ilme roskista avatessa oli kyllä niin epäuskoinen, että se olisi pitänyt saada videolle. Ja sitten se helpoksi ajateltu maali roskiksesta teetti töitä, mutta pari kertaa ohi juostuaan Taavi malttoi keskittyä sen verran, että nosti tämänkin maalin. 


Keskiviikkona Sinni tokoili ja en vain jotenkin pysty suhtautumaan siihen ihan kamalan vakavasti, kun se repee liitoksistaan muiden ihmisten luona. Mulla on siis hallilla aluksi vain semmoinen liurupersesinkoilija, joka hyppii ja pomppii kaikkia ihmisiä vasten, eikä pysty mihinkään järkevään toimintaan, eikä meinaa hännänheilutukseltaan pysyä pystyssä..

Kun saatiin suurimmat hepulit hepuloitua, niin sitten laitettiinkin ohjaaja ruotuun. Olin valittanut meidän seuruun vain ottavan takapakkia ja miten hankalaa se taas onkaan. Seuruuhan on siis varmaan kaikista paskin, vaikein ja epämiellyttävin liike opettaa, mutta kuitenkin se kaikkein tärkein. Kuinka ollakaan olin taas kerran kangistunut kaavoihini ja kun niitä pönöttäviä tylsiä kaavoja vähän rikottiin, niin Sinnikin innostui hommasta. Miten se on niin vaikeaa olla muuta kuin on?? Tiedän, että hinkkaan aina samaa ihan liikaa ja tarvis varioida, mut en vain jostain syystä kykene siihen. 

Tehtiin myös hyppyä ja merkkien kiertoa. Kiertoa Sinni tarjosi ite tosi kivasti jo vähän pidemmästä matkasta, eikä yrittänyt kertaakaan mennä tötsien välistä. Eteen tuloja mun tarvii kyllä ruveta treenaamaan, kaiken muun lisäksi... Olipa nämä iloiset treenit!


Torstain tokokurssilla Sinni teki seuruuta ja jättävien alkeita. Koutsi oli vahvasti sitä mieltä, että namipallo kainalossa olis meille nyt hyvä vaihe seuruuseen. Kokeiltiin sitä ja kyllä sekin toimi jotenkin. En tiedä, olen nyt jotenkin vain ihan umpikujassa tän seuruun kanssa. 

Jättävissä Sinnillä on hyvä tekniikka istumiseen ja maahanmenoon ja seisominenkin on nopea, mutta sillä ei tietenkään ole vielä hajuakaan siitä, että sen pitäisi jäädä paikalleen mun jatkaessa matkaa. Mulla on vielä nami kädessä ja Sinni on siinä vahvasti kiinni, joten mähän ihan vedän sen mukaani. Luopumista ja sitä, että pysähdyn käskyn ajaksi, mutta otan sitten vielä muutaman askeleen. Ja siis peruuttamalla tehdään. Yllätys, yllätys, taas sata pikkuasiaa omasta toiminnasta ja ajoituksista =)


Lauantaina Sinni harjoitteli rullailmaisua viiden ukon verran irtorullilla ja oli vallan mahtava. Ei todellakaan tarvi mitään käskyjä tuodakseen mulle rullaa ja näytölle menossa ei haittaa yhtään, että roikun liinassa. Mahti pikku epeli!

Ja tietenkin parasta on treenin jälkeen päästä halihommiin!


Iltapäivällä olin Sintun kanssa hölkällä, kun törmättiin lähimetsätiellä nuoreen tolleriin isäntineen. Olipa vallan mainio kohtaaminen! Tolleri tarvi koirakokemuksia ja Sinni metsässä vieraita mieskokemuksia. Molemmat sai positiivisen kokemuksen ja loppumatka käveltiin kotiin yhdessä. Heihin haluan mieluusti törmätä jatkossa uudestaankin, vaikka totesimme ettei kumpikaan meistä ole nähnyt näissä metsissä aiemmin juuri ketään koskaan.


Sunnuntain hallivuorolle pääsivät molemmat mukaan. Taavin treenin ajan hallissa oli nuori labbis, joka hetkittäin oli vähän huolestuttava Tapsan mielestä, mutta eipä se silti meidän tekemisiä haitannut. Tehtiin paljon seuruuta, vähän paikkista ja luoksetulo. Liikkeestä jättäviä tehtiin seisomisen muodossa ja kaikkinensa Tapsu oli taas ihan mahtikiva, niin messissä tekemisessä ja aikalailla hiljainenkin!

Kyllä on vakava paikka luopua namista, kun seläntakana häärätään jotain kummia.


Sinni kävi hallilla vain leikkimässä, halailemassa ihmisiä ja juoksemassa putkea läpi. Ei siis varsinaisesti treenattu mitään, mutta hyväähän nuokin hömpöttelyt tekee.


Maanantaina rakennisetsintätreeni, jossa Sinnille neljä luoksepäästävää maalia suorapalkalla. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun kaikki oli löydetty. Jopa pientä kaivattua röyhkeyttä alkaa löytyä Sinnin mennessä "väkisin" vessapiilossa olijan luo. Kaikki muutkin hyviä. Iloinen pentu hommissa!
Taavi teki samalla reissulla vähän tottista.


1 kommentti:

  1. Ihanan iloinen epeli❤️ Oon Pihkulle lisännyt häiriötä läheltä paikkiksesss, hyppimällä, kävelemällä ympäri ja yli, laulamalla ja hölkkäilemällä ympäri. Aina kun pysyy niin vienyt hetken päästä namun ja jättänyt uudelleen. Vasta kun kunnon lähi häiriköinti menee olen kasvattanut etäisyyttä.

    VastaaPoista