sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Rallya ja hakua

Keskiviikkona aamupäivällä käytiin hallilla rallyn nettikurssiin liittyen tekemässä erottelutreeniä. Mä olen niin kaameen kangistunut kaavoihin, että tuommoiset treenit on ihan tosi hankalia. Rallyssä erottelua vaativia juttuja on ainakin esteet, kutsu koira -tehtävät, pyörähdykset, puolenvaihdot, jäävät, asennonvaihdot sivuilla, ohjaajan kiertämiset ja eteentulotehtävät. Että eroteltavaa riittää. Tehtiin näistä noita ohjaajen ympäri pyörimisiä ja jättäviä sekä asennonvaihtoja. Asennonvaihdot meni hyvin, kuten myös ohjaajan ympäri pyörimiset, mutta jäävissä on ollut viime aikoina hankaluuksia. 


Perjantaina päästiin treenaamaan paikallisen puutarhan kasvihuoneille. Sisälle ei tietenkään ollut asiaa, mutta ulkoalueilla oli loistavia piiloja ja muutenkin taas kiva päästä uudenlaiseen ympäristöön. Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Taaville kolme maalia ja liinassa mentiin. Kaikki löytyivät hyvin ja ilmaisut oli taas kerran loistavia. 




Pieni paikallaolotreeni kesken haun.







Lauantaina oltiin rallyn ylituomari Kirsi Petäjän rallyvalkussa. Tehtiin kahta radanpätkää. Kirsin mielestä meillä ei ole isoja puutteita, jos ääntelyä ei lasketa. Tietysti tarkkuutta tarvitaan lisää, jotta ne pienet virheet saadaan pois, mutta noin periaatteessa homma on hallussa.

Muutama liike oli, jotka ei jostain syystä tällä kertaa onnistuneet. Eli liikkeestä seisominen oikealla puolella ja puolenvaihto takaa. Lisäksi mun on itse kiinnitettävä enemmän huomiota kulkulinjoihin ja suorituspaikkoihin, mutta tämähän ei tullut yllätyksenä. Esimerkiksi molemmat täyskäännös oikeaan kyltille on hyvä tulla niin, että koira tulee keskelle kylttiä. Näin on käännöksen jälkeen paremmassa linjassa seuraavaan kylttiin nähden. Ja sitten ne paikallaan käännökset. Tarvin itselleni targetin, että saan ne onnistumaan oikeasti paikallaan. Lisää vaan tekniikkatreeniä meille molemmille, niin hyvä tulee.





Sunnuntaina aamupäivällä hakuiltiin korkealla olevien maalimiesten merkeissä. Kaksi maalia oli vielä lähekkäin toisiaan. Tää oli sillai jännä, että Taavi ilmaisi ensin selkeesti molempia maaleja, haukkui vähän kuin vuoron perän molemmille, kunnes sitten valitsi toisen. Valitettavssti molemmille haukkuminen ei näy videolla... Palkan saatuaan ei kuitenkaan ilmaissut toista, vaan jatkoi matkaa eteenpäin. Oliko omasta mielestään ilmaissut jo molemmat vai joko se toinen kerkes unohtua? Videot Heli Roimola.



Tehtiin pieni lenkki ja tultiin uudestaan samaan paikkaan, jolloin Taavi kapusi ylös. Ilmaisu oli vaikea, kun ei ritilärappusila oikein saanut kunnon asentoa. 


Tein myös peko-t tottista ja Tapsa oli aika hyvä. Lopuksi vielä häiriössä seuramista ja siinä Taavi oli huippu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti