torstai 16. heinäkuuta 2020

Viikon puuhailut

Taavi veti edellisen viikon lonkkaa mun ollessa töissä. Sunnuntaina treenattiin jäljen nostoja kolmen noston verran. Ekan Taavi näki, kun jäljen tekijä käveli ja nostettiin jälki saman tien. Vähän keuli, mut silti nenä meni maahan ja maalimiehelle mentiin jäljen kautta. Jälki kulki myötätuuleen, nosto vasemmalle. Hyvä, mutta vauhdikas suoritus.

Kaksi seuraavaa nostoa tehtiin tunnin ja kahden vanhoilla jäljillä. Molemmat jäljet kulkivat myötätuuleen eli vahva tuuli takajäljen puolelta. Näistä ensimmäinen nousi varmasti heti oikeaan suuntaan ja vauhdilla taas maalimiehelle. Toisen nostossa Taavi tarkisteli muutaman kerran ja valitsi sitten oikean suunnan. Varma jäljestys maalimiehelle. Ensimmäinen jälki kulki oikeaan, toinen vasempaan, kaikilta maalimiehiltä hyvät ilmaisut. Kaikki jäljet olivat noin satametrisiä. 


Maanantaina tokotreeneissä lämpimästä kelistä huolimatta kovin innokasta tekemistä. Aiheena oli kiertonoutohyppyhässäkkä, jota tehtiin osissa. Ensin kiertoa esteiden välistä ja sitten pysäytyksen jälkeistä noutoa hypyn kautta palauttaen. Kierrot meni superisti, noudoissa Taavi ei meinannut hokata avohyppyä, vaan tuli useamman kerran sen ohi. Mut vire oli niin hyvä, että tehtiin useita toistoja.

Tunnariakin yritettiin, mutta siinä vaiheessa Taavi oli jo sen verran lähäkdyksissä, ettei enää malttanut oikein haistella. Olisi pitänyt olla kentällä vettä sille mukana... Lopuksi ryhmäliike. Koko treenin ajan hiljainen koira.


Tiistaina fyssarin käsittelyssä aukomassa pahaa lapajumia. Tiesin jo viedessäni, että nyt on oikea lapa tosi jumissa ja niinhän se olikin. Varmasti tuntui ilkeältä ja muutaman kerran Taavi pomppasikin pystyyn ja hirveällä vimmalla nuolemaan Suvin naamaa. Pusukohtauksista huolimatta Suvi sai onneksi jumit hyvin auki ja taas on hyvä olla. Muuten ei löytynyt kropasta mitään sanomista.


Keskiviikkona hakuiltiin lämpimässä heikkotuulisessa kelissä. Taaville oli kolme maalimiestä puhtaalla 5 hehtaarin alueella. Ekalle ja vikalle maalille se meni selkeästi jäljen kautta, toisena ollut avoimella paikalla seissyt maali nousi ilmavainulla. Kaikilta hyvät ilmaisut ja aikaa meni noin kahdeksan minuuttia. Halusin kokeilla avoimella alueella seisovaa maalimiestä, kun oikeilla etsinnöillä on niin paljon joutunut rajoittamaan Taavin menemistä ulkopuolisten ihmisten luo, että eihän siitä ole jäänyt sille ajatusta selkeästi näkyvien ihmisten ilmaisematta jättämisestä. Ei nyt ainakaan ollut mitään ongelmaa tuossa.


Tässä Taavin keväiset pennut, kuvat pöllitty omistajien facesivuilta =)

Ebbot

Ella

Kobe

Miso

Sniffen


Haminan Seudun Seurakoirakerho palkitsi viime vuonna menestyneitä koirakoita muotokuvauksella, tässä Taavin palkintokuvat. Yhdestä teetin pienen taulun. Kuvaajana Petra Strübing.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti