lauantai 25. heinäkuuta 2020

Metsähommia taas koko viikko

Olin ilmoittautunut viime lauantaiksi jälkikokeeseen, vaikka mulla oli eka yövuoro. Ajatus oli, että kyllähän sitä aamulla ehtii Espoossa käydä pyörähtämässä... Mutta olikin iltakoe ja silti päätin mennä. Sain sovittua aamuvuorolaisen kanssa, että menen myöhässä. En kyllä ymmärrä mikä idea on järjestää kokeita heinäkuussa illalla, seittemältä metsään lähtiessämme oli vielä 26 astetta lämmintä. Ei siis mikään paras jälkikeli, aamulla olis ollu vielä viileämpää ja yön kosteuttakin ehkä vähän maastossa.

Sosiaalisuus ja luoksepäästävyys sekä tottis meni hyvin ja jälkikin nousi oikeaan suuntaan(!) pienen tarkistelun jälkeen. Kuumuus, kuiva kallioinen maasto ja valtava polkuverkosto olivat meille kuitenkin liikaa ja saimme vain yhden esineen. Jos tästä reissusta en mitään muuta oppinut, niin joko nyt jo viimein voisin ymmärtää olla yövuorojen aikana ihan vaan kotona. Huomasin selkeästi olevani kireä, kun takaraivossa jyskytti töihin ehtiminen. Olin kolme ja puoli tuntia "myöhässä" töistä ja se tiesi sunnuntaille kolme ja puoli tuntia pidempää yövuoroa velan takaisinmaksun merkeissä eli 15,5 tunnin työyötä. Ei ole mitään niin paskaa kuin mennä yövuoroon kolmelta iltapäivällä...


Tiistaina aamupäivällä käytiin nuoren Toton kanssa lenkillä. Ainakaan vielä ei haitannut Taavia, että Toto on uros. Ja kun siltä kohta lähtee pallit, niin tullaan varmaan jatkossakin hyvin toimeen. Olin jopa hieman yllättynyt, kuinka paljon Taavi sieti Toton niskaan hyppimistä ja tuuppimista.

Illalla oltiin raunioilla kahden ukon verran. Molemmat yritettiin saada vaikeisiin paikkoihin syvälle maan alle. Ensimmäistä Taavi haukkuikin "väärässä" paikassa, kun haju tuli maan päällä olevaan piiloon. Kun se todettiin tyhjäksi, lähti Taavi ilman eri käskyä tarkentamaan ja löysi maan alle johtavan onkalon ja sieltä maalimiehen. Toine ukko löytyi nopeasti raunioiden toiselta laidalta syvältä tunnelista. Nopeaa toimintaa taas kerran!


Keskiviikkona hakuiltiin ja Taavi löysi hienosti kaksi maastoutunutta maalia ja yhden 'marjastajan'. 

Torstaina iltalenkin yhteydessä pieni esineruutuharjoitus. Kolme esinettä.

Lauantaina hakutreeneissä yksi ukko noin viiden hehtaarin alueella, jolle hän oli reilua tuntia aiemmin kulkenut jäljen. Lähdettiin tutkimaan aluetta myötätuuleen, koska halusin Taavin törmäävän jälkeen niin, että tuuli tulee takajäljen suunnalta. 

Taavi bongasi jäljen ja melko heti löysi myös jäljelle jätetyn esineen. Esineeltä jatkoi vapaan ja meni jälkeä pitkin maalille.

Punaisesta täpästä nousi jälki ja rastissa oli mmOtettiin myös parilla koiralla paikkamakuu, kun treenikamu on menossa tokokokeeseen. Uimahommia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti