perjantai 30. elokuuta 2019

Nettikurssia pukkaa

Edellisen viikon keskiviikkoaamuna kävin omineen kentällä seuruun ja noudon merkeissä. Seuruu meni jo vähän paremmin, mut nouto ihan haluton. Kotipihassa kyllä onnistuu nouto oikeinkin innokkaasti.


Perjantaina oltiin taas maastotreeneissä tekemässä vaan hallintaa, makuupäivä niin en muuhun kyennyt... Meni jo paljon paremmin kuin viimeksi. Arvasinkin, ettei tuo montaa toistoa tarvi, kun taas muistaa ettei muista tarvi niin välittää. Seurattiin ja tehtiin paikkista, tosi kiva fiilis tehdä. Paikkiksen aikana meni juoksija meistä ohi ja se oli ihan innoissaan meidän treeneistä, aika hauska ja hyvää pr:ää koirille!Lauantaina käytiin aamulla ensin etsimässä edellisenä iltana yhdeltä koiralta jäljellä maastoon jääneet esineet. Mä tiesin suunnilleen, missä esineet oli ja Taavi etsi ne tosi hienosti.Siitä suoraan jälkitreeneihin, jossa ekaks vähän tottista monen koiran voimin. Tapsa teki ihan ok, vaikka aluksi oli taas kovin äänekäs. 

Varsinaisena treeninä jäljen nosto. Pitkä jana ja hieno nosto, harmittavasti vaan takajäljelle. Taavi lähti niin varman oloisena, että meni mulle ihan täydestä. Vähän härvääntyi homma siinä vaiheessa, kun liinan lukko petti ja Taavi pöyriskeli vapaana eestaas. Löytyi oikea suunta lopulta ja siitä varmasti esineelle pieni matka.

Kuvat Tiina Suuronen:


Elokuun alussa aloitin SporttiRakin rallyn nettivalmennuskurssin kuunteluoppilaana VOI-MES ryhmässä. Kurssin vetää ylituomari Krista Karhu ja se kestää tammikuulle asti ja siinä tulee aina parin viikon välein uusi tehtävä, tekniikkaa tai rata, ja tehtävien välillä on koirakkopaikoille osallistuneiden tehtävävideoiden palautekeskustelu. Yritän tehdä omineen kurssilla annetut tehtävät ja imeä oppia mahdollisimman paljon ylempien luokkien jutuista, vaikkakin työt ja tulevat reissut vähän haittaa säännöllistä treenaamista tässäkin lajissa...

Tiistaina käytiin melkein helteisellä kentällä tekemässä rataharjoitus. Rata ei ollut sääntöjen mukainen, vaan siinä keskityttiin treenin alla olleisiin tehtäviin eli tällä kertaa puolenvaihtoihin takana ja sivuaskeleisiin.Puolenvaihdot Taavi handlaa, vaikkakin oikealla tuppaa jäämään mun makuun liian taakse. Oikea seuruu muutenkin tosi paljon huonompaa, mut en tiedä saakokaan siitä parempaa, kun vasta näin vanhoilla päivillä sitä aloittaa.

Sivuaskeleet  onkin sitten haastavat, sekä mulle että koiralle. Oikealla seuratessa sivuaskel vasemmalle ei onnistu ollenkaan, kun Taavi ei hokaa ahteriaan. Toki tekniikkatreeniä tarvitaan kosolti enempi. Vasemmalla seuratessa askel sivulle menee usein paremmin, mutta ei se ole hyvä sekään. Tokon sivuaskeleet kun otan sillai ristiin, niin Taavi pitää hienosti paikkansa ja suuntansa, mutta rallyn askel suoraan sivulle onkin sitten jo hirmu paljon vaikeampi.


Torstaina todelliset makuupäivän hakutreenit; kaks maalia alueelle ja alueen laidassa Taaville käsky etsiä. Itse en juuri ehtiny/jaksanu liikkua mihinkään ja Taavi sai toteuttaa itseään ja etsiä tyypit. Eikä se kyllä mua mihinkään tarvi, hyvin löytyi maalit kolmen hehtaarin alueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti