perjantai 7. kesäkuuta 2019

Hellekelejä

Tiistaina aamusta treenattiin jäljen nostoa kahdella jäljellä. Mä en tienny missä jäljet menee, mutta osasin lukea hyvin Taavin nostot ja jäljestyksen. Taavi jäljesti vapaana ja toisella jäljellä otin sen liinaan. Täytyy tässä kesän mittaan testailla tuota vapaana jäljestystä versus koiran kytkemistä jäljen noustua. Pelastushommissa meille kuitenkin luontaisempaa mennä koira vapaana metsässä, mutta kumpi jäljestystapa toimii paremmin?


Keskiviikkona oli eka hellepäivä ja meillä tokotreenit. Taavi teki helteeseen nähden hirmu kivasti töitä. Aiheena oli käännökset ja peräpään käyttö. Loppuun paikkaistuminen, jossa Tapsa taas painui maahan jossain vaiheessa...

Torstaina oman ryhmäni hakutreenit. Porukka tosin jäi lopulta aika pieneksi, kun helle oli melkoinen (vielä kuudelta illalla 30 °C). Tehtiin kuitenkin pienellä porukalla pienet hakutreenit. Taaville kaksi maalimiestä ja hyvällä draivilla se teki kuumuudesta huolimatta töitä ja löysi maalimiehet hyvin.

Perjantaina tehtiin taas aamusta sokkona jälkihommia parin noston verran edelleen kovassa kuumuudessa. Taavi oli taas vapaana ja nosti ekalta jäljeltä takajäljen. Tai ei se sillai vahvasti lähtenyt jäljestämään, mutta väärään suuntaan jolkotteli kuitenkin jotain vähän haistellen. Jatkettiin sitten matkaa ja tultiin kohta jäljelle uudestaan toisesta suunnasta ja sitten nousi selkeästi jälki oikeaan suuntaan. Toinen meni mallikelpoisemmin heti alusta ja mä osasin lukea molemmat nostot Taavista. Mut mitä noille takajäljille tekis??? Nyt vapaana jäljestäessään Taavi jätti myös esineet ilmaisematta selkeästi. Tarkkaan kun seurasi, niin siitä huomasi esineen paikan, mutta ihan erilainen reaktio kuin liinassa jäljestettäessä...

Koska on ollut lämmintä, on käyty uimassa melkein joka päivä. Ja käytiin Kotkassakin sivistyslenkillä ihailemassa kauniita puistoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti