maanantai 5. marraskuuta 2018

Tokotusta ja haeskelua

Tiistaitokossa aloitettiin paikkaistumisella. Taavi istui melko rauhallisesti muuten, mutta painui kaksi kertaa maahan. Tuo istuminen on vain niin vaikea, mutta jos kokeessa painuisi maihin, niin parempi sekin kuin että lähtisi liikkeelle.

Omalla vuorolla tehtiin ekaksi liikkeenomainen ruutu ja Taavi lähti sinne kovin innoissaan, mutta jäi taas aika etureunaan. Tehtiin  useampi toisto ja kaikki oli hyviä ja saatiin se myös menemään taaemmas ruutuun. Hyppy on hyvin hanskassa ja seuruukin onnistui askelsiirtymineen melko hienosti, mitä nyt pientä ääntelyä siellä täällä. Merkin kiertoon tarvittiin appari näyttämään tötsää, kun Taavi olisi muuten ollut menossa ruutuun. Luoksetulo oli pomppivan vauhdikas.

Lopuksi oltiin vielä kaikki koirat yhtä aikaa hallissa ja tehtiin liikkuroitua seuruuta kaikki samaan aikaan. Hienosti Taavi keskittyi omaan tekemiseen. Sitten vielä jokainen puuhaili vähän omiaan ja me tehtiin kaukoja ja seuruuta.


Keskiviikkona Taaville jälkitreeni pitkällä jäljen nostolla niin, etten itse tiennyt missä jälki menee. Olin ihan tyytyväinen itseeni, kun osasin lukea koiraa, vaikkakin takajälki olisi kyllä Taavia houkuttanut. Kun oikea suunta löytyi, niin meno oli hyvää muutamasta vaikeammastakin kohdasta huolimatta. Jäljen päästä löytyi maalimieskin ja se sai haukut. Kovin tyytyväinen taas kerran Taaviin.

Kosti treenas ilmaisua ja pienillä avuilla saatiin hyviä suoria pistoja ja haukut päälle. Pimeys taisi vähän kuitenkin vaikuttaa, kun melkein joka ukolla piti ensin nostaa koipea ja sitten vasta pystyi aloittamaan haukun. Selvää sijaistoimintaa, mutta annetaan pojan kasvaa, niin eiköhän nuokin jää ajan kanssa pois.


Perjantain tokossa Kostin porukka treenas yksilövuorolla seuruuta, luoksetuloa ja ruutua, lopuksi paikkamakuu.

Kostin seuruu on hyvää, mutta häiriöitä se ei kestä. Erityisen hyvää oli tällä kertaa hidas seuruu. Luoksetulon vauhti on hyvä ja Kosti rupeaa pikku hiljaa osumaan jo suorempaan asentoon mun eteen. Nyt pitäisi oikeesti ruveta treenaamaan edestä sivulle tuloa, kun siinä Kosti on ihan hirmu hidas. Ruutua kokeiltiin lätkälle ja näyttöruutuna. Lätkän Kosti yritti syödä ja näyttämällä meni ihan mahdottomaksi maan haisteluksi. Pitää keksiä joku muu tapa ehkä.

Paikkiksessa Kostilla oli edessään pieni namikasa ja se saattoi vähän auttaa keskittymään. Ihan hyvä paikkis, olin hihnanmitan päässä.

Taavin porukalla oli superhäiriötreenit. Ekaksi koira istui perusasennossa ja koutsi teki erilaisia häiriöitä käskyttämällä, liikkumalla ja leluja heittelemällä. Sitten koira istumaan ja ohjaaja vähän matkan päähän koiran eteen ja taas paljon erilaisia häiriöitä muun treeniryhmän toimesta ja sama makuulla. Taavi pystyy sulkemaan häiriöt ihan mielettömän hyvin pois mielestään, kun häiriöitä on paljon. Neljä ihmistä hyppimässä, pomppimassa, konttaamassa samalla käskyjä huudellen ja leluja heitellen on ihan helppo nakki. Paljon vaikeampaa oli pienet yksittäiset häiriöt, ne oli ihan pakko vilkaista.

Lopuksi vielä pariin kertaan paikkaistuminen, josta vieruskaverit kutsuttiin vuorotellen luokse. Taavi pysyi molemmilla kerroilla hyvin muiden luoksetulot, paitsi nuori aussinarttu sai sen molemmilla kerroilla lähtemään liikkeelle mun luo.


Lauantaina aamulla Kostilla hakutreenit. Peräänajo, taputus, valmis ja taputus. Kosti lähti vaikeasta maastosta huolimatta kaikille ukoille hyvin, mutta ilmaisun aloitus oli vähän hidas. Hyvä ilmaisu sitten, kun se alkoi.

Iltapäivällä lenkki Sannin ja tyttöjen kanssa. Ihan liian pitkä aika ehti kulua viime kerrasta!


Sunnuntaina olikin sitten pikkuisen ylibuukattu päivä, joka alkoi hakutreeneillä. Taaville radalla kolme ukkoa valmiina ja pistottamalla mentiin. On se kyllä semmoinen epeli, että kolmella pistolla oli kolme ukkoa ylhäällä. Jos tyhjiä haluaisi treenata, niin ei voi laittaa kaikkia ukkoja valmiiksi, kun joka pistolla se hakee ukon vaikka sitten vähän kauempaakin.

Kostille haamu, kaksi valmista ja haamu. Lähti kaikille hyvin, mutta ilmaisut oli tällä kertaa jotenkin erityisen vaikeita. Seuraavissa treeneissä mennään suorapalkoilla, kun on vähän liian jännää nyt aloittaa maalimiehille se haukku. Kosti on selkeesti semmoinen hitaasti kypsyvä tyyppi =).

Hakuharkoista suoraan näyttelytreeneihin Taavin kanssa. Ensin katsottiin hampaita useamman ihmisen toimesta ja Taavi oli hienosti. Mulle jäi jalostustarkista vähän huono maku tuosta hampaiden katsomisesta ja pelkäsin Taavillekin jääneen traumoja, mutta mitä vielä. Kopeloinnin jälkeen juostiin taas kaikenlaisia kuvioita ja meni ihan hyvin. Nuoren kovasti tuijottavan bortsun juokseminen meidän perässä oli Taaville aika kova paikka, mutta siinäkin saatiin hyviä onnistumisia.

Illalla sitten vielä Kostin kanssa hallille tottistelemaan. Rupesi olemaan omat mehut vähän vähissä siinä vaiheessa ja tehtiinkin vaan vähän hömppää. Seuruuta vähäsen ja niitä edestä sivulle tuloja sekä kaukojen maahan - seiso -jumppaa. Hallissa ruutua tehnyt ja leikkivä toinen koira vei aika paljon Kostin huomioita, mutta kiltisti pysyi kuitenkin mun kanssa hallin toisella laidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti