keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Hyviä ja parempia onnistumisia treenirintamalla

Toissa maanantaina ihan super treenipäivä. Hakutreeneihin osallistui vain Kosti, koska koiria oli niin paljon, niin ajattelin jättää Taavin pois, ettei mene ihan yömyöhään. Ennen hakutreenejä kävin tallaamassa Taaville kuitenkin jäljen, jotta sekin pääsee hommiin.

Kosti haukutettiin ensin hakuradan ulkopuolella. Nyt ei ollut mitään ongelmia vieraan kanssa leikkimisessä ja Kosti haukkuikin aivan älyttömän hyvin. Pikkuisen mua vaivaa se, missä mielentilassa se leikkii. Menee mun makuun jotenkin vähän yli... Ehkä me jatketaan vaan namihaukutuksilla, kun nekin kuitenkin toimii.

Hakutreeni toteutettiin sitten haamuileville maalimiehille suorapalkoilla. Kyllä pinkoi pikkumies intoa puhkuen metsään hakemaan herkkuja.

Treenien jälkeen penskat pääsivät taas juoksemaan keskenään ja voi sitä vauhdin hurmaa, kun neljä suht saman ikäistä ja kokoista karvakamua pistää metsässä menemään sata lasissa. Ja vielä toistaiseksi tulee kaikki tytöt ja pojat hyvin toimeen keskenään.


Kotimatkalla kurvattiin vielä Taavin jäljelle, joka oli ehtinyt vanheta melko tarkalleen kolme ja puoli tuntia ja pituutta sillä oli 450 m. Jäljen nostomatka ei nyt ollut kovinkaan pitkä ja melko kohtuullisesti Taavi nosti jäljen oikeaan suuntaan. Aika alussa jälkeä oli joko ollut armeijan harjoitukset tai joku hirvien peuhuupaikka, niin myllätty ja tallottu oli sammalikko... Annoin Taavin kuitenkin tehdä töitä rauhassa ja kyllä se tämän vaikean paikan selvitti monen tarkistuksen jälkeen. Tästä hankaluudesta kun päästiin, niin loppu jälki oli todella hieno. Kyllä tuo koira jäljestää osaa! Ja mä ehkä koin pienen valaistumisen koiran lukemisessa!! Katotaan seuraavissa treeneissä älysinkö jotain vai en. Kepit nousi hienosti ja lopun tien ylityskin oli hyvä, ainoastaan pienessä kosteikossa suopursujen seassa ollut keppi jäi matkalle. Jäljen nosto kun saadaan vielä varmemmaksi, niin tää homma pelittää loistavasti!Tiistaina oli Kostin junnukurssin viimeinen kerta ja aiheena oli eteenmeno. Vietiin kentän laidalle yhdessä namipurkki ja vähän matkan päästä sitten päästettiin Kosti juoksemaan purkille. Tätä toistettiin pari kertaa ja vähän Kostia häiritsi kentällä olevat muut ihmiset. Juoksi kuitenkin joka kerta purkille, vaikka vauhtia olis saanut olla vähän enemmän.


Torstaina oltiin kaveriporukalla kentällä ja Kosti sai sakemanniuroksesta häiriötä. Ihan tosi hienosti se teki töitä mun kanssa. Tehtiin ihan vaan kontaktia ja vähän seuruuta ja jättäviä. Lähinnä siis taas treenattiin vaan tuota häiriötä.

Taavin oli tarkoitus tehdä ruutu ja merkin kierto ja vähän jotain muuta, mutta sen treenivire ei ollu ihan paras mahdollinen. Kai sitä löllömärkä hiekkakenttä ja pitkästä aikaa toisten koirapuistona käyttämällä kentällä treenaaminen vähän häiritsi. Seuruun peruutuksia käännöksellä teki ihan hienosti, mutta ruutu ja merkin kierto oli vähän hakusessa. 


Perjantain tokoissa Taavin porukkat treenas ringissä kontaktia ja paikkista. Taavi oli hyvä. Sitten vähän laajennettiin rinkiä ja keskelle laitettiin tötsä. Merkin kiertoa siis lisähaasteella. Tehtiin kolme kierrosta, kukin vuorollaan lähetti koiran kiertämään tötsää. Taavi osas hyvin.

Myös seuruuta tehtiin kaikki koirat kerrallaan. Haastavaa, mutta loistava treeni. Tehtiin myös kaukoja ja noutoa, jotka molemmat onnistuivat hyvin.


Kostin porukalla oli tehtävänä pieni rata, jossa harjoiteltiin liikkeiden välisiä siirtymiä. Hallissa oli tötsiä, joiden kohdalla tehtiin jokin liike ja tötsältä toiselle siirryttiin yhdessä, mutta ei seuraten.

Kosti kulki hienosti mukana ja kaikki liikkeet onnistui hyvin. Kivan rento harjoitus, tykkäsin. Lopuksi vielä paikkamakuu. Edelleen hihnassa ja välipalkaten mennään...


Lauantaina sain Murun tekemään meille asfalttijäljet hajuvedellä. Molemmille kaksi jälkeä, joilla oli neljä rikkaa. Jäljet vanheni 15 min.

Molemmat koirat suoriutuivat ihan kohtuullisen hyvin ja melko samanlailla. Välillä parkkiksella harvakseltaan liikkuvat autot ja ihmiset vähän veivät keskittymisyä, mutta kovin tyytyväinen olin molempien suorituksiin.

Maanantaina jälkiryhmä starttasi kauden ja mulla oli molemmat koirat mukana. Kosti sai kolme lyhyttä asfalttijälkeä hajustettuina. Tällä kertaa ei oikein pieni pystynyt keskittymään, mutta häiriöitäkin oli jonkin verran. Avaimet ja kolikot kyllä löytyivät, mutta muuten meno oli aika haparoivaa.

Video Tiina Suuronen:Taaville oli tarjolla 1,5 h vanha parisataa metriä pitkä jälki, joka kulki rinteessä. Hyvin nosti Tapsu jäljen heti oikeaan suuntaan ja jäljesti kyllä tosi varmasti nostaen kaikki kepit. Ja kyllä, minä olen jotain hokannut tuon koiran lukemisesta, koska näin milloin Taavi tarkisteli jäljen suuntaa ja milloin se puksutti varmasti jäljen päällä.


Tiistaina oltiin Taavin kanssa möllitokoissa avo-luokassa. Viime tippaan asti mietin mennäkö vai ei, kun ei kuitenkaan olla läheskään koevalmiita avoon. Päätin kuitenkin ilmoittautua ja tein hyvän treenisuunnitelman ulkona treenaamiseksi häiriössä ja palkattomuuden muistelemiseksi. Suunnitelma oli hyvä, mutta se vain jäi kiireiden takia toteuttamatta. Möllit oli siis lähes ensimmäiset ulkotreenit tälle kaudelle, häiriössä ei olla treenattu ulkona ollenkaan ja yhtään palkatonta treeniä en ollut tehnyt alle. Lisämausteen toi vielä ihan viime hetkellä muuttunut luokkajärjestys ja sitä kautta väliin jääneet alkurutiinit. Siihen nähden suoriuduttiin siis vallan mainiosti, vaikka hajut kyllä oli taas suurin kompastuskivi ja kentän laidan äänetkin vähän vei pyrriäisen keskittymistä.

Seuruu oli vähän laamailua, mua jännitti ja mä hiippailin alkuun ja Taavi sitten tietysti reagoi siihen. Homma parani, kun sain jonkinlaisen rytmin päälle, tästä 9 pistettä. (Huvittaa, että moni mölliä seurannut kehui meidän seuruuta niin hienoksi ja omasta mielestä se oli ihan kamalaa siihen nähden, mitä treeneissä osataan...) Liikkeestä seisominen oli mahtava (10 p.) ja liikkeestä istuminenkin olisi ollut, mutta mun piti kattoa taakseni, kun halusin varmistaa oikean asennon. Ei olis tarvinnu varmistella, mutta pistemenetykset mun toiminnasta (8 p.). Kaukoissa maa haisi niin hyvälle, ettei Taavi joutanut muuta kuin nuuskimaan (0 p.). Ruutuun meno oli maailman hitain, mutta kyllä se tiensä lopulta sinne löysi ja loppu meni mallikkaasti (7 p.). Noudossa vieras kapula ja hiekkamaa ja silti Taavi laukkasi ja poimi kapulan hienosti suuhun ja paluumatkakin onnistui hienosti, kunnes vajaa pari metriä mun edessä lensi kapula suusta. Taavi hetken mietti, että mitäs himputtia nyt kävi ja poimi kapulan sitten takaisin suuhunsa ilman lisäkäskyjä ja tuli nätisti sivulle. Myös luovutus onnistui hyvin (8 p.). Luoksetulo oli ok, vähän hidasti ihan lopussa (10 p.) ja hyppy onnistui myös hyvin (9 p.). Merkin kierto oli vika liike ja se meni nollille, kun Taavi ei millään löytänyt merkille asti maan hajujen viedessä mennessään.

Paikkaistuminen oli viimeisenä ja siinä jo paikalle mennessä tuuli toi jonkun hajun Taavin nenään ja nenä korkealla se haisteli huumaavaa hajua. Istumisen loppuvaiheessa se nousi seisomaan ja mun karjaistessa "ei", se lähti hiippailemaan mua kohti. Palautin sen takaisin istumaan ja suoritimme homman loppuun.

Kuvat Minna Halonen:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti