keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Nenähommia

Sunnuntaiaamuna ekat jälkitreenit leirin jälkeen. Kepit oli namipussissa pari tuntia hajustumassa ennen treeniä... Taaville oli vieraan tekemä n. 300 m pitkä jälki kahdella ysikympin kulmalla ja kuudella kepillä. Lähtö noin viiden metrin janalta. Jälki ehti vanheta noin 40 min, keli oli kuiva, lämmin ja lähes tuuleton.

Taavi lähti hyvin ja löysi selvästi jäljen nopeasti, aluksi lähti tosin takajäljelle... Kun oikea suunta löytyi, oli vauhti taas melkoinen. Ensimmäistä keppiä vähän nuuhkaisi, mutta mulla oli palkkaus myöhässä ja Taavi ehti jo lähteä paahtamaan vauhdilla eteenpäin. Jäljellä oli muutama polun ylitys, jotka meni hyvin, kulmien jälkeen oikea suunta löytyi melko nopeasti vain pienellä hakemisella. Kepit ei sitten tänään onnistuneet ollenkaan. Taavi ilmaisi yhden kepin edes jotenkin ja viimeisen kepin se sitten viimenään ilmaisi, kun en päästänyt sitä etenemään...

Ensi kerralla täytyy vähän hidastaa tota Tapsan vauhtia, että se ehtisi reagoida keppeihin. Muuten olin tyytyväinen tän päivän tekemiseen.


Tiistaina pelastushakutreeneissä mentiin kolmella ukolla, joista kaksi ekaa valmiita ja kolmas haamu.

Eka meni kyllä niin sinnepäin kuin voi mennä... Suoraan lähetyksestä kuselle ja sitten oli jossain välissä käyny bongaamassa maalimiehen, mut sitten vaan juoksenteli ja haisteli omiaan, kunnes jossain vaiheessa muisti, että pitäskö tolle ukolle vähän haukkuakin... Toinen oli hyvä, siellä oli maalissa myös pikkupoika (ehkä 5 v.?) ja sen Taavi oli kuulemma haistellu ensin tosi tarkkaan ja sitten pienellä avustuksella tuli hyvä ilmaisu. Haamulle meni vauhdilla, suorapalkka.

Pitäis nyt saada jostain vieraita ihmisä treenimään tota pelkkää ilmaisua, että sais sen paranemaan... Mut mistäs niitä sais...

Kuvat ja video Aki Kyyrö:

Päänvaivaa


Tässä video ekasta lähetyksestä otsikolla "vittu ja kuselle"

(Videolla kuuluva haukunta kuuluu autoilta, Taavin haukku ei juurikaan kuulu. Mukana treeneissä myös uusi immeinen, jolle Sari samalla kertoo hausta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti