maanantai 31. heinäkuuta 2023

Tottelemista ja vähän metsääkin

Lomat on lusittu ja arki alkanut. Ennen yövuoroja käytiin taas uimalalla uimassa. Keskityttiin pitkiin rauhallisiin vetoihin. Molemmat kyllä rakastaa uintia niin paljon, että mahtava päästä niiden kanssa käymän uimassa suht säännöllisesti! Keskiviikkona iltapäivällä yövuorokoomassa tehtiin Sinnin kanssa pieni jäljennostotreeni. Kaksi tuntia vanha jälki, nostomatka noin 200 metriä tienvartta. Meni hyvin, ainakin nyt kun tiesin missä jälki menee. Tai nosto oli selkeä, mut jäljestys taas vaikea lukea.
Illalla mulla oli tokotreeneissä kaksi superinnokasta tokoilijaa. Sinnin kanssa treenattiin käännöksiä ja seuruuta, jotka pääsääntöisesti onnistuivat ihan hyvin. Lisäksi tehtiin bh-tyyppinen paikkis ja henkilöryhmä. Paikkis hyvä, mitä nyt maahan meno oli taas hankalaa. Henkilöryhmä on vaikea, kun pienessä koirassa on liikaa rakkautta...Taavi teki vähän mielenvirkistysjuttuja. Paikkis, seuruuta, eteenmeno ja tötsien kiertoa. Se pursui intoa!
Torstaina ekaa kertaa Sinnin kanssa naapurikaupungin tottiskentällä. Aloitettiin paikkiksella, tehtiin kolme toistoa paikkoja vaihdellen. Taas oli Sinnillä vaikeuksia maahanmenon kanssa, muuten hyvää tekemistä.

Sitten tehtiin rallyn käännöksiä, ne meni aika hyvin. Myös seuruuta hihnassa ja henkilöryhmää, nekin meni aika kivasti.


Perjantaina Sinnille hakua kolmella valmiilla ukolla. Aluksi taas vähän rullan kantelua, vaikka yritin kieltää. Kaikki ukot hyvin ylös ja sekä ilmaisut että näytöt oli kyllä hyviä. Sintulla oli hyvä draivi päällä tehdä hommia ja se irtosi hajulle hyvin ja itsevarmasti.Täältä löytyi joku!Treenien jälkeen vielä pieni kimppalenkki. Teki niin hyvää meidän koirille nähdä pitkästä aikaa muita.
Sunnuntaina päästiin testaamaan, miten koirat reagoisivat mahdolliseen kuolleeseen etsittävään. Molemmat reagoi hyvin ja Taavi ilmaisi "löydön". Sinnin kanssa rullailmaisu pitäisi ylipäätään miettiä, että opettaisiko sen myös esineille ihmisten lisäksi. Tai pitäisi varmaan opettaa, kunhan ois aikaa ja motia... Oli joka tapauksessa mielenkiintoinen testi tämä treeni ja kiva oli kuulla kokeneemman koiraihmisen mietteitä aiheesta.


Illalla käytiin rallyn ratatreeneissä Sinnille uudessa paikassa tekemässä kuvan rata, spiraali oli tosin muutettu houkutukseksi.

Ekalla kierroksella Sinni oli vähän ulalla. Kiersi kylttitelineitä, nuuhki houkutusta, pyörähteli mihin sattuu omia kuvioitaan ja joutui tsemppaamaan ihan tuhottomasti, ettei mennyt moikkaamaan radalla olleita 'tuomaria' ja 'sihteeriä'.

Toinen yritys olikin sitten melkeinpä täydellinen suoritus.

5 kommenttia:

 1. Menihän se lopuksi ihan kivasti maahan torstainakin!

  Eilen kuulinkin, että olitte käyneet ratatreeneissä Kotkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varmasti tosi kiva toi kokemus tuo kuolleen ihmisen etsintäjuttu!
   Mielenkiinnolla kuulen aiheesta lisää!

   Poista
  2. siis kuolleen ihmisen hajun, ei ruumista mukana.

   -tiina-

   Poista
  3. Juu, ei sentään ruumiita treenikassista löydy, vaikka siellä kyllä on jos jonkinmoista kamaa 😅😅

   Poista
 2. Näinkin jo sieluni silmin teidät raahaamassa ruumista metsään tyyliin sattui sopivasti hölkkäileen siitä ohi, joten kiitos Tiina yöunieni palauttamisesta 😂

  VastaaPoista