lauantai 21. elokuuta 2021

Otsikon keksimisen vaikeus...

Viime perjantaina aamulla Sinnille jälki ja Taaville rallya. Sinnin jäljessä oli kaksi kulmaa ja kolme keppiä. Nameja oli siellä täällä ja pituutta kolmisensataa askelta. 

Mukana oli taas häiriöihminen ja jäljen nosto meni vähän plörinäksi sen takia, mutta muuten loppujäljen aikana Sinni ei häiriintynyt ihmisestä. Kulmat meni hyvin ja kepeistä kaksi ekaa se myös merkkari selkeähkösti. Viimeinen keppi jäi kunnolla merkkaamatta, onneksi lopussa oli namikasa, eikä jälki loppunut tohon vikaan keppiin, vaikka niin ekaks suunnittelin. Hyvä Sinni!


Taaville mukaelma kuvan radasta. Taavillekin oli häiriötä ruohonleikkurihärvelistä ja kentän laidalla olleesta ihmisestä koiran kanssa. Huomasi kyllä ettei olla häiriössä treenattu... mut meni kuitenkin paria haukkua lukuun ottamatta oikein kivasti tämäkin rata. 



Sunnuntaina Taavi kävi näyttelytreeneissä. Osan aikaa satoi ihan kaatamalla ja Taavi näytti siltä, että vituttaa kuin pientä oravaa kun silmät on täynnä vettä.

Porukassa juoksu on vaikeaa ja välillä tuli ääntä, mut mieluummin juoksutan kontaktissa ja pää vinossa kuin niin että Taavi huutaa muille koko ajan,, kun joka tapauksessa huutaa jonkin verran. Kopeloinnit meni hyvin.

Tehtiin myös monenlaisia pujottelu yms. harjoituksia ja ne meni Taavilta hyvin. Yksinjuoksut ja seisotukset menee Taavilta loistavasti. Muiden juoksu on vain Taaville liikaa ja ahdistaa sitä. Onneksi kontaktin avulla siitä telvitään kohtuullisesti. Eikä se tällä kertaa edes ollut ainut haukkuja.


Illalla Sinnillä oli hakutreenit, neljä ukkoa siten, että kaksi kerrallaan meni muistikuvia piiloon. Hyvin säilyi Sinnillä ajatus kadonneista ja kaikille lähti innolla ja suoraan ja teki hyvin töitä löytääkseen perille. 

Meillä tulee kyllä tuon maalimieskäytöksen kanssa varmaan joskus ongelmia, kun Sinni on niin innoissaan löydöistään. Mut otan tän positiivisena ongelmana ja ehkä sit kun saadaan rakenneltua jokin ilmaisu aikaiseksi, niin tuokin ongelma helpottaa. Toistaiseksi Sinni saa rakastaa maalimiehiä just niin paljon kuin haluaa. 


Maanantaina illansuussa Sinnille jälki, Taaville tottelemista.

Sinnin jälki vanheni hetken ja sillä oli aika paljon vähemmän namia kuin edellisellä jäljellä. Kulmia oli neljä, keppejä kolme ja lopussa pieni esine. Taas oltiin saatu perässäkävelijä ja taas se sotki vähän Sinnin hommia alussa, niin ois ollu ihana ihminen. Nyt oli muutenkin häiriötä aika paljon, kun porukkaa käveli ohi pari kertaa ja melko lähellä pari pikkupoikaa pelas jalkapalloa. Näitä häiriöitä Sinni jäi muutaman kerran hetkeksi seuraamaan, mutta jatkoi kuitenkin jälkeä oma-aloitteisesti.

Kolme kulmista meni hyvin, yhdestä Sinni meni vähän yli, mutta löysi oikean suunnan kuitenkin. Tähän kohtaan osui myös yksi häiriöohikulkija.

Kepit Sinni ilmaisi hätäisesti ja sitten olisi jo ollut kova kiire jatkaa jälkeä. Palkkasin kuitenkin reilusti kepeiltä ja Sinni niitä mulle sitten näyttikin useampaan kertaan. Lopun esineelle selkeämpi merkkaus.





Taavilla oli toinen koira häiriönä tottistelussa ja kyllä huomaa, että ollaan metsitytty, semmoista haistelua ja kuikuilua. Mut Tapsu oli hiljaa koko ajan! Tapsulla ei enää ole mitään ryhmäpaikkaa, joten häiriössä ei tule treenattua mitenkään säännöllisesti. Täytyy vissiin aina välillä kuitenkin saada sillekin aikaiseksi näitä kimppatreenejä.

Seurattiin molemmin puolin ja tehtiin rallyn erilaisia temppuja. Oli meillä taas kivaa!




Tiistaina aamupäivällä käytiin kentällä vähän tottelemassa. Sinni yllätti olemalla melkein messissä ja vain kerran joku haju vei sen mennessään. Muuten teki varsin mallikkaasti seuruun alkeita ja noutokapulajuttuja sekä jättävien alkeita. Maahan menosta pitäisi jotenkin saada hirmu paljon nopeampi.

Taavi totteli kanssa ja hyvin tottelikin. Tehtiin merkin kieroa, noutoa ja seuruuta molemmilla puolin. Kuumasta hiostavasta kelista huolimatta kiva nopea treeni molemmille.


Tiistaina illalla oli Sinnin tokotreenit. Isolla kentällä oli meidän lisäksi kolme muuta koiraa ja ekaa kertaa Sinni kykeni tekemään hommia kunnolla mun kanssa. Tai siis enimmän osan treeniajasta. Kyllä se välillä ois halunnu mennä muitakin kattomaan, mut saatiin tehtyä hyviä pätkiä seuruuta ja käsikosketuksia ja maahan menoja. Jei, miten kiva fiilis! 


Keskiviikkona aamulla hallilla. Taavin kanssa kivaa rallya ja Sinnistä rukkaset.

Taavin kanssa tehtiin siis rallya, kuvan mukainen rata pariin kertaan. Tapsa teki aika kivasti, pari haukkua tuli kylläkin. Mulle tuli sit virheitä enempi, on se vaan vaikea laji.



Sinnin kanssa tehtiin tottisjuttuja ja hajut vei sitä hallissa jonkin verran. Saatiin kuitenkin tehtyä ihan järkevästi seuruuta ja kaukojen liikeratoja. Mut sit se taas päätti, ettei anna kiinni, kun piti lähteä seuraavan treenaaja alta pois. Ei ole mitään niin ärsyttää kuin tuo.

Illalla Taaville hakua kovassa tuulessa, puuskissa oli yli 15 m/s ja sen kyllä huomasi. Mut ei haitannu Taavia. Eka ukko löytyi puusta ja toinen montusta. Niin oli taas Tapsulla kivaa!




Perjantaina Sinni kävi hakemassa metsästä muutamat muistikuvaukkoa. Samanlainen treeni kuin edellisellä kerralla. Tuuli oli hyvä ja Sinni sai siitä myös hyvät avut. Varsin pätevä pikkupyrri oli näissä treeneissä. Etäisyys ukoille oli viitisenkymmentä metriä. Sinnin lähetys on vaan aina vähän hassua, kun se ei ole ollenkaan fokusoitunut sinne päin mihin sitä on ajatellut lähettää ja silti se sitten kuitenkin menee sinne minne on ajateltu... ihme väkkärä.

Kuva Heli Roimola



Jonain iltana viljelin iltalenkillä esineitä metsään ja kyllä Sinni niiden hajuun reagoi ja löysi ne hienosti. Pitää kai vähän esineruutuakin ruveta treenaamaan.


Sinni kävi yks päivä kimppalenkillä Oton ja Taren kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti