sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kevät on tullut!

Viime viikolla perjantaina aamusta hallilla molempien kanssa. Taavi oli superkivalla moodilla. Tehtiin rallyn liikkeitä kylttitelineradalla. Olin siis kylvänyt hallin täyteen kylttitelineitä ja tehtiin meille hankalia liikkeitä. Olen nyt muutaman kerran treenannut Taavin kanssa naksuttimella ja se tuntuu olevan tosi hyvä juttu nyt meille. Rallyn lisäksi tehtiin myös tokon merkkiryppään kiertoa ja paikkista häirittynä (heittelin namipalloja ja korjailin kylttitelineitä pois).

Sinnin kanssa harjoiteltiin luopunmista ja se vaan pööpöili hallilla muuten. 


Maanantaina Sinni teki ensimmäisen harjoituksensa jälkeä silmällä pitäen eli söi aamuruokansa n. 1 m x 1 m tallatusta ruudusta. Hienosti pysyi ruudussa ja palasi hyvin alueen rajalta takaisin ruutuun sen ylittäessään. Taavi kävi korkkaamassa myös oman jälkikautensa n. 13 tuntia vanhalla kilometrin jäljellä. Tuulta oli 6 m/s ja pari astetta plussalla. Maastossa oli paikoin vielä reilustikin lunta ja toisissa paikoissa sitten vettä enempi. Ihan hyvä jälki. Nostomatka oli sadan metrin luokkaa ja jälki löytyi hienosti, suuntaa tarkasteltiin useaan otteeseen ja lopulta löytyi oikea suunta.

Jälki meni tosi hyvin n. 700 metriä, mutta sitten kävi jotain. Tuliko neljänneltä esineeltä haju (kova tuuli, aukea maasto ja isohko esine) vai oliko tuoretta riistan jälkeä?? Vähän hairahduttiin jäljestä. Tehtiin uusi nosto ja siitä loppumatka hyvin. Kaikki esineet löytyivät. Edelleen pitäisi kiinnittää huomiota tuohon esineeltä lähtemiseen, meinaa olla vähän liian innokasta ja epätarkkaa.

Tiistaina Taaville rakennusetsintää vanhassa rintamamiestalossa. Vauhtia ja intoa oli taas vaikka muille jakaa. Tuollainen täynnä roinaa oleva talo on hyvä paikka treenata, mutta Taavi voisi olla hieman rauhallisempi. Edelleen en jaksa suhtautua rakennusetsintöihin ihan satasella, kun ei niitä oikeissa etsinnöissä tulla kuitenkaan tekemään. Enemmän ne on semmoisia huvipuistoja Taaville, vaikka hyviätreenejä ovatkin. Taavilla oli kolme maalimiestä talossa ja kaikki löytyivät, vaikka viimeinen teetti vähän töitä. Pienellä maltilla sekin olis löytynyt sukkelammin.

Sinnin iltaruoka ruudusta.


Keskiviikkona Sinnin tokotreenit. Ennen treeniä käytiin pienellä kävelyllä Laru-aussin kanssa. Ensin vähän jännitti ja sitten jo leikitytti.

 Varsinaisena treeninä meillä oli leikki ja kontakti. Leikkiminen on mulle ihan tosi vaikeaa, en vain osaa. Hetkittäin sain Sinnin kiinnostumaan lelusta, mutta enemmän sitä kiinnosti hallin lattian hajut ja ikävästi se myös vahvisteeksi löysi sieltä muutamia nameja, joita joku edellinen treenaaja oli sinne kylvänyt. Namilla tehtiin kontaktiharjoitusta ja se onnistui paljon paremmin kuin leikki. Toisten koirien haukkuminen on Sinnin mielestä aika pelottavaa vielä.


Torstaina korkattiin veneilykausi ja Sinni oli kuin vanha tekijä. Sitä ei ainakaan toistaiseksi tunnu hetkauttavan juuri mikään muu kuin tuo vieraiden koirien haukkuminen. Keikkuva laituri, veneen pörisevä moottori ja pompottaa venekyyti oli kaikki ihan ok. Muutama tunti oltiin saaressa ja kotimatkalla sitten jo väsytti kovasti. 


Perjantaina aamusta Taaville peko-t tottis, vieraan tekemä tuore lyhyt jälki ja Sinnille ruokaa kolmiosta.

Tottis meni ihan ok, seuraaminen vois olla parempaa, mut työvaatteet päällä meinaa aina vähän mennä hakumoodi tottismoodin sijaan päälle. Paikkis oli hieno ja eteenmenoja tehtiin vain yksi. En tiedä yhtään millaisia eteenlähetyksiä sääntömuutoksen jälkeen halutaan, mut parempaan me ei pystytä...


Jälki nousi hienosti, tultiin viistosti päin. Jäljellä oli kolme esinettä, joista hiuslenkki jäi, kaksi muuta löytyi. Muutenkin oikein hyvä jälki ja hyvää koiranlukuharjoitusta mulle.

Violetti viiva kuvaa jäljen alkuaSinnille tallattu kolmio. Treenin tarkoitus ei toteutunut eli Sinni ei poistunut tallatulta alueelta kolmion kärjestä, mutta muuten nuuskutteli hyvin. Ensi kerralla uusi yritys. 


Iltapäivällä Sinnillä oli leikkitreffi Viima-bortsun kanssa. On se kyllä tavattoman reipas pentu, ajoittain jopa vähän liian rohkea.Lauantaina hakutreenit. Alkuun Taaville peko-t hallintaosuuden harjoiyus. Seuruu sinne päin, eteenlähetykset kohtalaisen hyviä ja paikkis hyvä häirittynä.

Sinnille neljä peräänajoa, kivaa oli!

Taavi etsi kolme maalimiestä ja koska tuulta oli taas tarjolla reilusti, niin sehän nosti maalin kahdestasadasta metristä. Taavi on jo välillä vähän liian itsenäinen, seuraavaks ehkä haetaan tyhjä alue tai jotain, ettei ihan noin kauheesti sais juosta. Mut motivaatiossa ei ainakaan ole mitään vikaan! Tänään treenattiin myös palkatta maalimieheltä pois lähtemistä. Onnistui kohtalaisen hyvin.


Kuvat Heli Roimola, video Maria Suurnäkki:

Jutustelutuokio metsäpötköttelijän kanssa 😊

Itsehillinnän harjoittelua maalimiehen noustessa ylös


Pitkässä ilmaisussa suukin vaahtoontuu 


Treenin lopuksi vielä vähän tottisteltiin kimpassa, tekee niin hyvää kaikille koirille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti