torstai 17. lokakuuta 2019

Metsää ja tokottelua

Viime viikon maanantaina Muru teki iltapäivällä pienen jäljen ja me sitten Taavin kanssa ajettiin se illalla pimeässä, kun olin tullut töistä. Jälki oli neljä tuntia vanha, 300 metriä pitkä, sen teon jälkeen satoi, lämmintä oli kolme astetta ja tyyntä.

Taavi lähti vapaana hommiin ja nostomatkaa tuli parisataa metriä. Olipa itselle hankalaa pimeässä. Musta tuntui koko ajan, että Taavi jäljestää, mutta kyllä sen meno muuttui erilaiseksi, kun se sitten oikeasti nosti jäljen. Ensimmäiseltä esineeltä otin sen liinaan. Oli myös hyvä huomata, että kun jäljentekijä on viskannut esineet vähän sivuun kulkemaltaan reitiltä, nostaa Taavi ne silti.

Varsin pätevää menoa koko matka paikoin kovinkin hankalakulkuisessa maastossa, olipahan pitkästä aikaa erilaista olla pimeässä metsässä jäljellä, tuttukin metsä muuttuu ihan vieraan oloiseksi. Loistava minitreeni rankan työpäivän päälle, kiitos Muru.


Nuolen kohdalta nousi jälki, punainen katkoviiva on jäljen alkuosa. Numerot esineitä.Vikana löytyi silmälasikoteloTiistaina aamusella pieni rallyn nettikurssin treeni hallilla; peruutusta edessä ja vierellä, eteen istumisia, ohjaajan kiertoja sekä ihan perus seuraamista molemmin puolin. Peruutus onnistuu vasemmalla puolella aika hyvin,  oikealla ei oikein ollenkaan. Namilla imuttamalla menee oikeakin puoli. Edessä peruuttaminen meni aavistuksen paremmin kuin viimeksi, mutta kovasti on sen kanssa vielä töitä tehtävänä.

Ohjaajan kiertäminen meni kuten ennenkin, vasemmalta onnistuu, oikealta vaihtaa helposti vasemman puolen seuruuseen. Tarvii tosi selkeät käsiavut, jotta onnistuu. Eteen istumiset vaatii selkeän kuurin, jotta saan sen tulemaan aina suoremmaksi, nyt vähän sinnepäin ja joskus onnistuu. Tämä ei kyllä ollut mikään yllätys.

Tein myös sivuaskelia. vasemmalla seuratessa onnistuu hienosti, mutta oikea tuottaa tässäkin päänvaivaa. Tein sitten askelsiirtymiä lankkua apuna käyttäen ja siinä Taavi osaa paremmin siirtää takapuoltaan molempiin suuntiin sivusuunnassa. Tätä siis lisää jatkossa. Seuruu meni vasemmalla hyvin ja oikealla puolella yritin vähän säätää paikkaa edemmäksi, muuten sekin ihan ok.


Tän viikon tiistaina hakuiltiin. Taavilla oli kokeenomainen treeni noin viiden hehtaarin alueella. Kolme maalimiestä, pimenevä ilta, kostea melkoisen tyyni keli.

Taavi oli viimeinen koira alueella ja se kävi kyllä tarkistamassa kaikki paikat, missä aiemmilla koirakoilla oli ollut maalit. Motivoituneesti ja itsenäisesti, jopa aavistuksen liian itsenäisesti (?), se työskenteli ja löysi kaikki kolme maalimiestä hienosti. Juoksutti mua taas urakalla, kun kaikki maalit löytyivät niin kaukaa. Mut ilmaisu ainakin oli mahtava kaikilla, kun joutui paukuttamaan niin kauan.Keskiviikon tokotreeneissä aiheena kaukot. Niihin Taavi oli vähän liian innoissaan ja pomppi kuin pieni sammakko. Jättävät, seuruu ja merkin kierto menivät oivasti, kuten myös ohjattu nouto. Siinä tosin toinen suunta ei ekalla onnistunut, mutta kokonaisuutena tykkäsin kovasti Tapsun tekemisestä. Ääntä oli aika vähän tällä kertaa. Loppuun vielä paikkis ja Taavin vieruskaverina hoffiuros, jota piti vähän kurkkia. Taisi Taavi kerran painua maahankin, mutta se oli kuitenkin aika hiljainen.


Torstaina jumikoira kävi fyssarilla. En mitään oireilua Taavissa kyllä ollut huomannut, mutta olihan se vähän jumissa joka paikasta. Venyi taas liian pitkäksi käyntien väli, mutta fyssari oli pidemmällä sairaslomalla... Onneksi ei kuitenkaan ollut mitään erityisen pahaa jumia missään, vain pientä tasaista jumittelua vähän siellä täällä. Toinen takareisi, lantion alue ja toisen puolen lavan seutu vähän enempi jumissa, mutta kaikki saatiin auki. Ja miten ihana on käydä hyvällä tutulla fyssarilla, jonka käsittelystä Taavi nauttii!


Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti