sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kovasti koirakavereita ja kiva tokokupla

Viime viikonloppuna Nuttu tuli ihmistensä kanssa kylään. Pojat oli ihan tohkeissaan! Harmi, kun koko viikonlopun satoi enempi tai vähempi kaatamalla, niin kuvia ei tullut otetuksi vauhdikkailta metsälenkeiltä.

Sunnuntaina kävin iltapäivällä Taavin kanssa näyttelytreeneissä. Tällä kertaa tehtiin tosi monenlaisia juttuja. Oli pujottelua, parijuoksua, erilaisia yksinjuoksuja, ringissä juoksua parilla eri tavalla ja kopelointia. Juoksujutut meni tällä kertaa tosi hyvin, mutta seisottamista oli paljon ja siinä ei Taavilla meinannut maltti kestää, vaan se haukkui. Viimeisen vartin oli kivan rennon oloinen. Treenit on sinänsä haastavat, kun koirat tulee halliin ja heti alkaa juokutukset ja seisotukset, Taavi ei pääse tsekkailemaan tilannetta rauhassa ja siks varmaan rentoutuukin vasta lopputunnista.


Illalla oltiin vielä hallilla; Kostin kanssa yritettiin ratkoa kapulanpito-ongelmaa. Sehän hakee ja tuo kapulan innoissaa, pudottaa vaan ennen mun luo tuloa. En ole vielä vaatinut sitä tuomaankaan lähelle, vaan ajattelin opettaa loppuasennon erikseen. Ongelma on vain ollut se, että perse nousee samalla kun suu aukeaa ottamaan kapulaan... Päädyttiin harjoittelemaan ihan vain rauhallista istumista mun edessa ja sehän onnistuu namista luopumalla varsin mallikkaasti. Pikkuhiljaa pitää lisätä kapula sitten noihin istumistreeneihin.

Perusasentoa kaverit naksutteli meille ja sitten tehtiin loppuun luoksetulo. Hurja kun tuo pentu on vauhdikas ja ehtivä, ihan en kyllä pysy sen vauhdissa mukana.

Taavi kävi istumassa paikkaistumisen ja kovin hienosti istuikin, hiljaa ja rauhallisesti. Tehtiin yks pidemp ja yks lyhyempi toisto. Peruutusjuttuja harjoiteltiin myös, kovasti meinaa mennä vinoon. Hokasin myös miten saan Taavin ehkä paremmin seisomaan paikallaan, kun kierrän sen. Mun täytyy mennä ihan tosi läheltä sitä, niin sille ei tule tarvetta kääntyillä.


Maanantaina kävin tosi pitkästä aikaa illalla kentällä tekemässä tottista. Vähän oli valoista huolimatta pimeää ja sit tietysti hirmu märkää myös... Taaville ruutu, merkin kierto ja peruutusta. Ruutua kävin näyttämässä ja sitten lähetys. Taavi lähti kuin tykin suusta, mutta meni vaan haistelemaan maata ruudun vierestä. Pari tällaista toistoa ja sitten älysin lyhetää matkaa ja homma toimi. Plussana Taavin hyvä vire, joka säily vaikkei palkkaa tullutkaan väärin tehdyistä liikkeistä.

Merkin kävin myös ekalla kerralla näyttämässä ja hyvin meni kaksi toistoa eri suunnista laukalla molempiin suuntiin. Peruutuksessa mulla oli apuna ohjuririma maassa ja jo vain meni pyrriäinen suoraan. Vähän se on liian takana peruutuksessa, mutta jos nyt menis edes suoraan.

Kostin kanssa tehtiin perusasentoa ja liikkeelle lähtöjä. En tiedä oikeesti, onko sillä mitään hajua tuosta paikasta, mutta kai se joskus saa jonkun ahaa-elämyksen asian suhteen. Jättäviä tehtiin myös ja ne onnistui hyvin, paitsi seisominen on vielä tosi vaiheessa ja peruuttamalla siis mennään näiden kanssa. Loppuun vielä paikkamakuu; Kosti kestää hyvin paikallaan, vaikka menisin kauemmaksikin, mutta jos teen jotain häröilyliikkeitä, niin nousee ylös. Hyvä pohja kuitenkin paikkikselle jo olemassa!


Tiistaitokossa tunti aloitettiin paikkaistumisella. Taavi oli niin hyvä!!! Vaikkakin kovin huolestuneelta se näytti, mutta istui niin nätisti ja hiljaa ja rauhallisesti ja vaikka mitä, vaikka taas oli häiriötä riittävästi tarjolla. Ja mä uskaltauduin jo ainakin 15 metrin päähän!

Me treenattiin hyppynoutoa, mikä onnistui tosi heinosti mun vinoista heitoista huolimatta. Hypyn jälkeen tehtiin merkin kiertoa ja siinä kävi juuri niin kuin pelkäsinkin. Taavi meni hypylle, joka oli samalla suunnalla kartion kanssa. Tää oli selkeesti taitekohta meidän tämän kerran treenissä ja tuon hallin huonot fibat tulivat taas esiin. Tän jälkeen Taavi kyllä teki hommia, mutta sillä oli kova tarve komentaa mua; "Ole akka selkeempi! Mähän teen töitä ja sulle ei mikään kelpaa!". Hypylle harhautumisen jälkeen tehtiin kaksi oikein onnistunutta merkin kiertoa. Sitten oli ruudun vuoro ja se meni kyllä huonosti. Taavi juoksi ruutuun, mutta sinne päästyään alkoi haukkua ponnekkaasti. Uusi yritys ja sama homma. Sitten laitettiinkin pyrrin pasmat sekaisin, kun seuraavilla toistoilla juoksin Taavin perässä ruutuun. Kyllä on hiljaista poikaa. Loppuun vielä kaukoja istu-maahan -vaihdoilla, oikein hyvin meni nekin.

Tunnin jälkeen jäin tekemään vielä Kostin kanssa vähän perusasentoa ja seuruun alkeita kunnon ison peilin edessä ja lopuksi vielä pari luoksetuloa. Olen niin tyytyväinen Kostin malttiin, kun se jää hienosti paikalleen istumaan ja mä voin kävellä hallin toiselle puolelle, eikä sillä ole mikään kiire mihinkään. Näkee, että paikkaistumista treenataan aina metsälenkeille teiden ylityksissä. Ihana penneli.


Keskiviikkona kävin omineen hallilla hömpöttelemässä. Kosti harjoitteli noutokapulan pitoa ja siinä saatiin jo pienoista edistymistä aikaiseksi. Kosti pystyi jo pitämään pyllyn maassa hetken aikaa samaan aikaan kun kapula oli suussa. Mälvää kyllä jonkin verran. Seuruussa myös saattoi jokin himmeä lamppu välillä vähän syttyä ja saatiin ihan hienon näköistä seuruuta aikaiseksi useamman askeleen verran ilman, että nami oli ihan nenässä kiinni. Jättäviä kokeiltiin kanssa ja ne menee miten menee. Loppuun vauhdikas luoksetulo. Jatketaan harjoittelua!

Taavi teki pari upeaa toistoa hyppynoutoa, osaa hienosti hakeutua takaisin tullessa esteelle, vaikka olisinkin heittänyt vinoon. Ruutua kokeiltiin myös ja se meni tosi hienosti ilman mitään apuja! Peruutusta harjoiteltiin apurimojen kanssa ja siinä Taavi meinaa olla liian innokas ja nopea. Peruuttaa kyllä, mutta aika paljon mun takana ja vinoon meinaa myös pyrkiä. Tässä varmasti olisi syytä palata vähän taaksepäin ja treenata ihan vaan liikkeelle lähtöä.

Hallilta suoraan Manu-sakun kanssa lenkille. Keli suosi meitä pitkän sadejakson jälkeen ja nähtiin pilkahdus auringosta!Illalla oli pimeät hakutreenit. Taavi harjoitteli pintahakua pimeässä ja tarkoituksena oli laittaa maalimiehet aika alueen takalaitaan, jotta saadaan harjoitukselle kestoa. Takatuulesta huolimatta Taavi poimi maalimiehet melko nopeasti ja jaksoi hyvin haukkua, vaikka mun paikalle rämpiminen kestikin tovin. On se vaan niin superhyvä tuossa hommassa!

Kosti sai kaksi pistoa, joissa se näki molempien maalimiesten katoavan pimeyteen. Reippaasti juoksi ukkojen perään ja molemmat löytyivätkin hienosti. Plussana Kosti vielä päätti pienellä avustuksella haukkuakin! Eli me unohdamme rullan ja Kosti saa ruveta treenaamaan maalimiesten haukkumista ihan urakalla.


Torstaina aamutreenit hallilla. Kostin kanssa ihan huippupätkiä seuruuta, kauhulla odotan käden häivytystä! Kapulan pidossa saatiin myös ihan oivia onnistumisia, peppu pysyi maassa vaikka kapula oli suussa ja kerran oli ehkä sekunnin mälväämättäkin. Hyppyä tehtiin pari toistoa ja yksi pitkän matkan luoksetulo. Molemmissa Kosti jäi istumaan tosi hyvin. Jotenkin uskomatonta, miten tuollainen elohiiri jää niin tyynesti paikalleen. Kivat treenit siis.

Taavi aloitti ruudulla ja taas ilman apuja onnistunut suoritus, tosin se meni seis käskyllä maahan. Tokalla yrityksellä jäi sitten seisomaan ja palkka siitä. Heti perään toiseen suuntaan kartion kierto ja taas onnistuminen! Pari hyppynoutoakin saatiin tehtyä ja mä onnistuin heittämään melko suoraan. Lopuksi vielä tunnari. Ekaks toi väärän, mutta toisella yrittämällä pitkän ja tarkan haistelun jälkeen löytyi oma kalikka.


Perjantain tokotunneilla Taavin porukka treenas perusasentoon tuloja ja hyppyä. Oltiin Taavin kanssa niin hyvässä tokokuplassa, että huh kun oli kiva tehdä! Perusasentoon tulot oli aika hyviä, parantuneet selkeesti kesän sinnepäin tekemisestä. Hyppy myös hyvä. Paikkaistumista ja -makuuta tehtiin myös ja niissä molemmissa Taavi oli tosi heino, rauhallinen ja hiljainen. Superplussaa siitä, että treenien jälkeen treenikamu laittoi viestin, että hänen narttunsa onkin juoksuinen. Taavi siis teki töitä ihan superisti juoksuisen nartun ollessa vieressä, wuhuu!Kostin ryhmässä on niin paljon porukkaa, että halli ei meinaa riittää ja selkeesti häiriötä on välillä vähän liikaa pennulle. Aloitettiin paikkamakuulla. Kosti teki muuten hienosti, mutta se ei kestä maassa, jos välipalkkaan. Makoilee rauhassa ja keskittyneesti, jos en palkkaa välillä. Tehtiin kaksi toistoa.


Loppuaika tehtiin erilaisia häiriötreenejä perusasennossa ja koira edessä istuen. Perusasennot on Kostilla hyvät ja kontakti pysyy ihan kivasti. Yhdessä harjoituksessa oltiin ringissä koirat peppu keskustaa kohti ja se oli liikaa Kostille. Selän takana hääräävät koirat paineistivat Kostin niin paljon, että se rähähti vieruskaverille. Rauhoituttiin sitten hetki, mutta selkeesti sen oli vaikeampi keskittyä omaan tekemiseen loppuaika.
Lauantaina aamusta hakutreenit ja Taavi aloitti pintahaulla. Tuuli oli tosi hyvä ja vastaiseen kun mentiin, niin Taavi sai heti hajun ja pinkoi kauas haukkumaan maalimiehen. Myös toinen maalimies löytyi nopeasti. Tuo pintahaku sopii Taaville paljon paremmin kuin pistotus. Se on paljon innokkaampi ja motivaatio on kova. Töitä Taavi tekee itsenäisesti, mutta on kuitenkin hyvin kuulolla ja hallinnassa, tykkään.


Kostille neljä haamua ja ne meni hienosti, muutama haukkukin irtosi maalimiehillä.


Lola oli meillä kolme päivää hoidossa ja pojat oli tohkeissaan. Kosti varsinkin tykästyi Lolaan ja kaksikko nuhjas keskenään paljon. Kaikin puolin hienosti meni koko aika ja pojat oli kilttejä isäntiä ja Lola pääsi toteuttamaan nahkafetissiään meidän nahkasohvalla.


hienosti odotti koko porukka lupaa tien ylitykseenkaupalla kaikki odottivat nätisti ostosten ajan

vieraalle maistui uni tyynyllä


 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti