lauantai 13. toukokuuta 2017

Hakua, jälkeä ja tottelemistakin

Sunnuntaina molemmat koirat turistina mukana mätsärissä, hirmu vähän oli porukkaa liikkeellä. Kosti kävi myös käppäilemässä kaupan parkkihallissa, ajelemassa hissillä ja ihmettelemässä liukuovia.


Maanantaina aamusta Taaville kentällä paikkamakuu 9 mm laukauksin. Nousi ekalla seisomaan (?), uudella käskyllä maahan ja ammuttiin sitten vielä kaksi laukausta, nämä menivät hyvin. Seuruussa kaksi laukausta, ei juurikaan reagointia. Käyttöesineen (puinen puurokauha) noutoa kokeiltiin kerran ja nyt se nousi hiekalta ihan mukavasti, vauhtia olis saanu kyllä olla enempi. Lopuksi kolme eteenmenoa, joista keskimmäinen ilman purkkia maahanmenolla. Vauhti oli hyvä ja yritän ruveta ajamaan tohon vähän ennakoivaa merkkiä mukaan, josko onnistuis sitten kylmiltäänkin joskus.

Kostikin kävi tekemässä treenin! Kontaktiharjoituksia ja mahaanmenoja. Voi, millä tuon aktiivisuuden mua kohtaan saisi pidettyä yllä!?!? Maahanmenot onnistu tietenkin loistavasti!


Illalla tän vuoden ekat pk-hakutreenit. Kosti oli tallomassa rataa ja syömässä namia ihmisiltä. Vähän se oli ihmeissään, kun metsässä oli niin paljon porukkaa, kun eihän me kotikulmilla koskaan nähdä ketään. Namit maistui tietenkin loistavasti.

Taaville valmis, valmis umpipiilo, haamu, haamu, taputus ja muistikuva, joka meni umpipiiloon. Ekalle lähti tosi hyvin, mutta ukon löytyminen olisi vaatinut jyrkähkön kallion laskeutumisen aavistuksen takaviistoon ja tästä tuli tyhjä. Lähetin kuitenkin uudestaan ja löytö tuli. Piilolla Taavi oli mennyt piiloon, aloittanut haukun ja sitten oli iskenyt ihmetys "missäs mä oikein olen?". Äkkiä ulos piilosta ja ilmaisu jatkui tän jälkeen hyvin.

Molemmat haamut, taputus ja viimeinen muistikuvapiilo menivät odotetun mukaisesti hyvin ja hyvällä vauhdilla, ilmaisut Taavilla on tosi hyvät ja hallinta radalla ihan ok. Mä en jotenkin ehkä osaa vaatia siltä tarpeeksi, mulle riittää muutaman metrin säteellä kulkeminen...


Tiistaina hakutreenit uudessa porukassa. Mukavaa oli, toivottavasti pääsen usein mukaan. Porukassa on myös Kostia kaksi viikkoa nuorempi aussipentu. Pennut ja vanhempi aussitäti olivat tallomassa aluetta.

Kostille ensin makkararinki, ihan pikkusen ahne tuo rääpäle! Ringin jälkeen vielä kaksi peräänajoa, korvat lepattaen Kosti painui ahmimaan namit.

Taaville kokeenomainen treeni, mä en tienny missä ukot oli. Eka lähetys oli multa tosi huono, ihan vinoon ja sinne se Taavi tietty lähti. Ekasta tuli siis tyhjä. Toinen oikeeseen suuntaan etukulmaa kohti ja pienen etenemän jälkeen löytö. Toisesta etukulmasta myös löytö. Neljäs lähetys tyhjä ja viidennellä Taavi teki laajan laatikon. Näin sen tulevan takalinjaa pitkin keskilinjalle sen näköisenä että haju on ja oletin sen jatkavan keskilinjan yli toiseen takakulmaan. Vaan eipä se jatkanut, jäi kurottelemaan keskilinjalla olevaan kuoppaa, juomaan ajattelin. Mutta siellähän oli ukko ja Taavi ilmaisi hienosti. Kivat treenit!


Keskiviikkona Tapsalle pieni tokotreeni; ruutua, merkin kiertoa, kaket ja seuruuta. Seuruu oli hyvää, kakeissa pikkasen liikaa intoa ja peppu meinas vähän liikkua, mut olin kyl tyytyväinen tuohon innokkuuteen, viis pepusta. Eka ruutu lätkälle, eikä menny kauheen hyvin... jotenkin innoton meno. Toinen näyttöruutuna ja se oli hyvä.

Merkkiä kierrettäessä jätin Taavin ylipitkän matkan päähän, menin itse puoleen väliin koiran ja tötsän väliin ja siitä lähetys. Laukka pysyi mennessä useamman toiston ajan, hienoa!

Kosti kävi kentällä leikkimässä. Ehkä mä vähän olen edistynyt tossa leikkihommassa.

Kentältä kurvattiin vielä kuokkimaan BH-kurssin treeneihin, jossa saimme koirallisen henkilöryhmän, kiitos tästä mahdollisuudesta! Taavi on ollu viime aikoina melkoisen hiljainen, mutta nyt kyllä tuli ääntä enempi kuin tarpeeksi... Seuruuseen en ollu täysin tyytyväinen, mutta kyllä me henkilöryhmä ihan hyvin silti selvitettiin. Narttulansua Taavi kuitenkin vähän väisti. Näitä tarttis taas lisää.


Kosti oli yhtenä päivänä Murun mukana joella kalassa. Taukopaikalla oli rapsuttelijoita riittänyt ja muutama olisi halunnut kuulemma viedä pennun mukanaan, niin suloinen ja vieraskorea se osaa olla =P. Reippaasti oli Kosti kuulemma ollut kalassa. Mua vähän hirvitti, että Kosti putoaa jokeen ja huuhtoutuu mereen... onneksi ei.


Lauantaina Kostille tunnin vanha 200 askeleen suora jälki metsätiellä, nami joka askeleella. Nyt meni homma jo alusta asti paljon määrätietoisemmin, mutta homma parani silti loppua kohti. Kosti vetää mukavasti eikä häiriinny valjaiden kiristymisestä. Nuuskutus on jäljellä kova!


Taaville janaharjoitus puolitoista tuntia vanhoilla jäljillä:

En tiedä menikö se tosta enempi sekaisin vai oliko tästä treenistä hyötyä. Kyllä se jokaisella lähetyksellä löysi jäljen ja pääsääntöisesti lähti oikeaan suuntaakin, vaikka ekalta kepiltä kun lähdettiin takaisin tielle, oli Tapsu kovin hölmistynyt ja toka lähetys janalle oli tosi surkee. Loput se sitten taas tajus.


Pyllykuva ♥


4 kommenttia:

 1. sen verran kommentoin tuota janatreeniä, että tekisin molemmat jäljet kulkemaan ns. samaan suuntaan. Että lähetyksissä olisi niin vasempaan ja oikeaan lähteviä jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä että ymmärsit mitä tarkoitin ;)
   Piskuisen oli tekemistä että keksin miten se kirjoitetaan ymmärrettävästi :D

   Poista
 2. Toi on taas kato yövuorokoomassa tehty treeni, niin ei ole ajatus kulkenu ihan loppuun asti...

  VastaaPoista