maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mennyt viikko ja kuvakimaraa koirakavereista

Maanantaina Taavelolla kävi koirahieroja Paavo. Tai Paavo opiskelee vielä, mutta häntä suositeltiin mulle ja täytyy kyllä sanoa, että tällä lähes olemattomalla kokemuksella koirahierojista olin tyytyväinen. Edellinen hieroja ei edes kolmella kerralla päässyt juuri muuta kuin silittelemään Taavia ja nyt tämä hieroi ja venytteli koko koiran. Ja ihan selvästi Taavi ajoittain nautti hommasta!

Juoksutuksessa ei ilmennyt mitään erityistä eikä varsinaisessa käsittelyssäkään löytynyt huomautettavaa, vaikka takapään hieronta reisistä/ristiselästä ei ollut ihan Taavin mieleistä hommaa ja välillä sen ilme oli sellainen, että jatkapa vielä tota hommaa, niin mä syön sut. Välillä Taavi kampesi itsensä väkisin ylös, mutta hierojan määrätietoisilla otteilla se palautettiin kylkiasentoon ja homma jatkui. Suurimman osan lähes tunnin kestäneestä käsittelystä Taavi pötkötteli ihan rauhassa, välillä läähätteli ja välillä oli silmät ihan ummessa nauttien. Venyttely näytti mun silmään aika hurjalta, enkä uskaltaisi itse väännellä koiraa noin, mutta tästä osiosta Taavi nautti selvästi eniten =)


Tiistaina oltiin pehatreeneissä puimassa leirin ideoita. Eilinen hieronta oli sen verran kevyt, että saimme luvan treenata jo tänään. Taaville neljä ukkoa ja yrityksenä suorat pistot. Palkkaus haukun aloituksesta. Ensimmäinen oli tosi hyvä suora pisto, toinen meni sitten tyhjän piston harjoitukseksi. Taavi lähti hyvin ukolle ja teki pienen lenkin ja oli lähdössä rataa kauemmaksi eteenpäin. Kutsuin sen pois ja sehän tuli hienosti. Tämä opittiin leirillä eli tästä tuli nyt sitten tyhjä ja ukko vaivihkaa pois metsästä. Antin perustelu tällaiselle ratkaisulle oli seuraava: koira lähetetään metsään ja se tekee siellä hyvän piston, johon se on opetettu. Jos tämän jälkeen koira lähetetään toistuvasti samaan paikkaan uudestaan, se ei palvele tarkoitusta, sehän on juuri tehnyt niin kuin sitä on opetettu. Ukko nyt vain jäi löytymättä, mutta koiran tekemisen meininkiä ei tapeta.

Kolmannen ukon metsään menoa jouduttiin sitten odottamaan edeltävästä suunnitelman muutoksesta johtuen hetki. Laitoin Taavin maahan odottomaan vuoroaan. Taavi malttoi hienosti odottaa, mutta vapauttaessani sen, pinkoi se suorinta tietä ukolle... =) Ei siis olisi pitänyt vapauttaa sitä, vaan ottaa se sivulle perusasentoon ja jatkaa siitä. Eli kolmas ukko ei nyt mennyt ihan niin kuin oli suunniteltu, mutta jos jotain hyvää, niin Taavi pinkoi suoraan ukolle minkä jaloistaan pääsi.

Viimeinen ukko oli sitten taas ihan hyvä suora pisto. Taavi pysyi myös tuota maasta vapautusta lukuunottamatta hyvin hallinnassa koko treenin ajan. Ja tuo vapautuskin meni vähän omaan piikkiin...


Perjantaina vapaapäivän kunniaksi aamu alkoi tottistreeneillä. Meillä oli agendana vain ja ainoastaan paikkamakuu. Joten ei muuta kuin pässiä sarvista ja poika liinan päähän paikkikseen. Kolme koiraa treenasi omiaan samaan aikaan kentällä ja silloin tällöin koukkasivat lähempää Taavia. Kehuin rauhallisesti hyvästä pysymisestä ja kävin palkkaamassa ajoittain. Tyrni-lansun mennessä ihan vierestä ohi, ei Taavi malttanut pysyä aloillaa vaan leikkimään olisi ollut päästävä! Nyt ei kuitenkaan oltu leikkimässä, joten napakka palautus paikkikseen ja homma jatkui vielä hetken. Ehkä se pikkupyrri rupeaa pikkuhiljaa hiffaamaan homman juonen. Kun tuo paikkis meni suhteellisen hyvin, innostuin tekemään vähän seuraamista ja lopuksi eteenmenon palkkapurkille. Tottishommiin on hiljalleen palaamassa ilo!


Lauantaina olin piiiitkästä aikaa pk-porukan kanssa hakumetsässä. Ei kyllä ollut meidän päivä, mutta tulipahan rämmittyä metsässä aamupäivä. Taaville oli kuusi ukkoa ja palkkaus haukun aloituksesta. Yllättäen radan vasemmalla puolella Taavi lähti koko ajan rataa eteenpäin omille teilleen, oikea puoli meni ihan hyvin. Vasemmalta puolelta löytyi verijäljen merkit, joten voin selitellä koiran toimimattomuuta sillä... ;)

Hakutreenien jälkeen kurvattiin Focan ja Hugon luokse ja tehtiin pyrreille jäljet. Jälkien vanhetessa käytiin koirien kanssa lenkillä. Kolmikolla oli kivaa! Palatessamme kävi pikku kämmi ja kuljimme koko konkkaronkka Taavin jäljen yli...Foca ajoi jälkensä ensin ja sen jäljellä oli kyy, onneksi se ehti kiemurrella alta pois ilman, että koira huomasi sitä ollenkaan.

Taaville oli reilu sata metriä pitkä jälki, jossa kolme kulmaa ja kuusi esinettä. Lähetys pienen janan kautta meni hyvin ja kokonaisuudessaan jälki oli oikein mallikasta tekemistä, edes suunnittelematon harhajälkirykelmä ei hommaa haitannut! Kulmat meni hyvin, yhdessä melko laaja tarkistuslenkki, mutta mun mielestä se ei metsäjäljellä oli niin justiinsa. Esineet löytyivät sytkäriä lukuun ottamatta. Tuo sytkäri on ollut ennenkin hankala...


Sunnuntaina aamusella kävin vierailemassa yhden jälkiporukan treeneissä sen verran, että heidän jälkien vanhetessa tehtiin tottista. Tämän päivän paikkamakuu olisi pitänyt saada videolle, se oli niin loistava!! Taavi oli liinassa paikkiksessa ja lansunarttu, kultsu- ja flättiuros treenasivat seuraamista, luoksetuloja, jättäviä, haukkumista... Paras oli kun lansukaveri käveli puolen metrin päästä ohi ja kävi paikkamakuuseen vastapäätä Tapsua. Muutenkin muut härnäsivät Taavia tänään ihan kunnolla ja mun pikkuinen muru pysyi hyvin maassa. Palkkasin tietysti tiuhaan sekä sanallisesti että nameilla.

Hyvästä paikkiksesta innostuneena tein sitten muutakin tottista ja meillä meni ihan kivasti. Lopuksi oli ammuntaa ensin 6 mm, sitten 9 mm starttarilla, neljä laukausta molemmilla. Me mentiin noin 150 metrin päähän ampujasta ja oltiin vaan. Valitettavasti Taavi reagoi huomattavasti laukauksiin, 6 mm oli pahempi kuin 9 mm. Taavi kyyristeli hieman ja oli selvästi pyrkimässä autolle, mikä oli kyllä laukausten suunnassa. 9 mm ammunnan aikana se kuitenkin söi nameja... Jäätiin sitten hengailemaan ja kävelemään alueelle, kunnes Taavi oli taas oma itsensä. Eli ei lopu haasteet ihan heti kesken, vaikka tuo paikkis saataisiinkin kuntoon... Onneksi Taavi ei kotona kuitenkaan juuri reagoi koviin ääniin, nytkin naulapyssy on laulanut ja ei hetkauta suuntaan eikä toiseen.

Illan yllätyspiristykseksi Lola tuli käymään ja käytiin kimpassa iltalenkillä. Tuo pari on kyllä niin hauskaa katseltavaa, ovat niin tasaväkinen leikkipari ja molemmilla näyttää olevan hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti