perjantai 31. lokakuuta 2014

Taas on tottisteltu vaihtelevalla menestyksellä

Maanataina oltiin vuoden viimeisessä maanantai-illan ryhmätottiksessa. Käytiinkin sitten läpi lähes kaikki, mitä on syksyn aikana ollut tunnilla ohjelmistossa. Istumiset ja maahanmenot paikaltaan sekä liikkeestä ja luoksetulot Taavi suoritti hienosti. Seuraaminen ei meiltä vielä pitkää matkaa onnistu, mutta alku siihenkin on ihan hyvä. Taavi sieti myös toisten koirien aiheuttamaa häiriötä ihan kiitettävästi, isovillakoira tosin oli tänään sietokyvyn ylärajoilla...


Tiistaina tottisteltiin takapihalla: noutoa, seuraamista, täyskäännöksiä, liikkeestä istumista, seisomista ja maahanmenoa. Kovasti se tuota maahanmenoa aina tarjoaa jokapaikkaan. Sitten tehtiin myös istumista ja maassa oloa häiriön alaisena, hyvin se kesti mun riekkumisen sen ympärillä.

Tottistelun jälkeen laitoin Murun eksymään pimeään metsään kolme kertaa. Ekasta Taavi sai ääniavun, kun vähän huudeltiin ja varmisteltiin paikkoja sysipimeässä metsässä. Hyvin upposi Taavi, ei mitään pimeän aiheuttamaa muutosta käyttäytymiseen huomattavissa. Kaksi seuraavaa oli valmiita ja ihan loistosuoritukset niillekin, tosin haukku olisi kaikilla voinut olla parempi. Täytynee vissiin taas ruveta pelkästään haukuttamaan Tapsua, kun se homma on vähän tässä viime aikoina päässyt unohtumaan.


Torstaina käytiin pitkästä aikaa kimppalenkillä Seijan lauman kanssa. Taavi sai totutusti alkuun Aune-äipältä pientä kurinpalautusta, eikä muidenkaan kanssa leikki oikein irronnut yrityksistä huolimatta. Ihan huippu lenkki kuitenkin kivassa syyssäässä.


Perjantaina harjoiteltiin tottista muutaman kaverin kanssa. Meillä oli tosi huono päivä. Seuraamisharjoituksessa onnistuin hipaisemaan Taavin tassua ja herra herkkätassu reagoi tähän sitten niin, ettei enää tullut lähellekään mua ja aina kun liikahdin, niin pomppas kauemmaksi. Paikkamakuusta nousi kaksi kertaa toisen koiran luoksetulojen aikana :/ Kokeilin olla selin Taaviin, mutta se ei sitä näköjään vielä kestä toisen koiran juostessa, vaikka muuten siellä makaakin ihan nätisti. Kolmannella kerralla olin kasvot Taaviin päin ja näin se meni hyvin. Ei siis pidä tässäkään ahnehtia. Eteenmeno oli tänään oikeastaan ainut, mikä onnistui hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti