lauantai 23. marraskuuta 2013

Tokoa

Tiistai-iltana kentällä omineen harjoiteltiin perusasentoa ja lyhyitä seuraamisia, luoksetuloa ja maahan menoa. Ja Taavi tykkäs taas hyppiä esteen yli, en tajua mistä se on sen hokannu!
Tekeminen oli tosi intensiivistä ja Taavi ihan kympillä mukana. Se alkaa jo vähän hiffata mistä on kyse! Kentän jälkeen käytiin vähän pyörimässä kaupungilla. Sekin sujuu jo hyvin, enää ei mopot ja muut menopelit niin kovin hirvitä.

Torstaina olimme pk-hakuporukan kanssa tottiksessa ja sain tosi hyviä vinkkejä seuraamisen parantamiseen. Taavi näytti onneksi taas parastaan oli, todella innokas tekemään töitä. Harjoituksen pääaiheena oli seuraamisessa mun käden asento, joka on aikaisemmin ollut aivan liian edessä. Uskomatonta miten vaikeaa on muuttaa oman käden asentoa, kyllä koiraharrastaminen on haastavaa! Heti, kun käden paikka oli taaempana, oli seuraamine jotenkin luontevampaa. Tähän täytyy panostaa. Seuraamisen lisäksi hioimme luoksetulos loppuasentoa, mikä on aika hyvällä mallilla. Lisäksi teimme vähän maahanmenoja ja liikkestä pysähtymisiä. Niitä en ole juurikaan harjoitellut. Lopuksi luoksetulo piiiiitkästä matkasta. Vauhti oli kova, mutta loppuasento ei niinkään mairitteleva. Mutta pääasia, että tulee kovaa luokse eikä lähde omineen huitelemaan :)

Perjantaina oli vuorossa pentutreenit. Ennen treeniä teimme pitkän lenkin kaupungilla ihmetellen rekkoja ja pyöräilijöitä. Kentällä oli nyt jokin superhaju, joka tuntui sekoittavan vähän jokaisen koiran keskittymistä.
Pentuharjoitukset aloitettiin ohituksilla ja pujotteluilla ja nehän me hallitaan jo ihan kivasti! Homma jatkui istumisilla ja maahanmenoilla. Istu -käskyn Tapsa on jo tajunnu, maahanmenoon tarvitaan vielä apuja. Kehuja saatiin erityisesti maahanmenon terävyydestä, hyvä me! Harjoitukset loppuivat luoksetuloon pitkästä matkasta ja hyvin meni.

Pentutreenit veti jälkiryhmäni vetäjä ja jäimmekin harjoitusten jälkeen perusasennon ja luoksetulon loppuasennon tarkastukseen. Tapsan karvainen ahteri vähän hämäsi, mutta kyllä ne asennot ihan hyviltä näyttivät. Tärkeintä oli kuitenkin se, että sain itselleni varmuutta siihen, mitä koiralta vaadin.

Vaikka perjantaitreenit meinasivatkin mennä nuuhkimiseksi, oli tää viikko tosi hyvä tottisviikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti