sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Hyvä fiilis

Maanantaina kävin iltasella pikatreenaamassa kentällä. Ensin noutoharjoittelua käyttöesineellä. Mulla on nyt tiskiharja, mut se ei ole oikein hyvä, kun Tapsu ottaa aina kiinni niistä harjaksista eikä siitä varresta. Pitäis keksiä jotain muuta, mutta mitä se vois olla...?

Käytiin viemässä eteenmenopurkki yhdessä ja sitten seurattiin. Purkki selkeesti häiritsi seuruuta, vaikka Taavi kyllä yritti koko ajan keskittyä seuruuseen purkin sijaan. Loppuun sitten lähetys purkille ja kyllähän se oli vauhdikasta menoa.


Tän viikon hakutreeneissä Taaville neljä ukkoa kokeenomaisesti. Maasto ja keli haastavat, ei tuulta yhtään ja lämpöä yli 20 astessa. Hyvin jaksoi Taavi työskennellä, vaikka tyhjille pistoille tarvitsikin pari uusintalähetystä nopean kääntymisen takia. Ihan kiva treeni pitkän tauon jälkeen.


Taavi fyssattiin tällä viikolla. Viimeksi ilmenneet jumit olivat poissa ja venyttelymmekin on toiminut, sillä fyssari huomasi eron edelliseen kertaan. Eikä löytynyt uusia jumipaikkoja, joten jätkä on taas täydessä tikissä!

Vappu Alatalo neuvoi kysymään fyssarilta vinkkejä lihasjumppaan ja niitä saatiin. Nyt vaan välineiden hankintaan ja päästään aloittamaan pienimuotoinen kotijumppa syvien lihasten vahvistamiseksi ja kunnossa pitämiseksi. Fyssarin mukaan Taavin tilanne on tosi hyvä, joten himotreenaamaan ei tarvi ruveta.


Perjantai aloitettiin aamulenkin yhteydessä tehdyllä esineruututreenillä. Oli kyllä ehkä Taavin paras esineruutu koskaan ikinä!! Taavi odotti kun vein neljä esinettä n. 50 m syvään kapeaan kaistaleeseen. En näyttänyt sille esineitä niitä viedessäni. Lähetin ja Tapsa pinkoi hirveellä innolla metsään ja toi sieltä aika nopeesti esineen. Edelleenkään ei panosteta luovutukseen, muu homma pitää saada ensin toimimaan. Lähetin vielä toisenkin kerran ja yllättävää kyllä, Taavi lähti melko hyvin ja toi kohta toisen esineen! Ihan superia! Kun lähdi  hakemaan kahta viimeistä esinettä pois, pinkaisi Taavi mun edelle ja poimi sieltä mulle vielä molemmat esineet. Se selkeesti tiesi mitä etsitään!

Innostuksissani tein lenkin aikana vielä toisen samanlaisen harjoituksen, vaikka takaraivossani tiesin sen onnistumisen mahdollisuuden olevan olematon. Mutta Tapsa yllätti ja toi ekan esineen vauhdilla. Toinen oli vähän hitaampi, mutta hyvä kuitenkin. Kaksi viimeistä haettiin yhdessä ja Taavi teki loppuun asti töitä. Saako nyt hihkua?! Tää oli ihan superhyvä treeni ja loi uskoa takkuisen esineruudun harjoitteluun. Seuraavalla kerralla Taavi varmaan palauttaa mut maan pinnalle, mutta nyt nautin tästä onnistumisen tunteesta.


Käytiin viikolla myös valvovan silmän alla tokoilemassa ja Taavi oli superkiva. Tehtiin ihan pikkutreeni, kun taukoa on nyt ollu ja jotenkin omasta mielestä vire hukassa. No nyt ei kyllä ollu hukassa mitään. Taavi keskittyi hienosti nurmikentällä eikä ulkopuoliset häiriöt saaneet osakseen minkäänlaista huomiota!

Pari hyppyä tehtiin, seuruuta ja luoksetuloja. Kaikkea tehtiin vähän höntsäten ja vähemmän liikkeenomaisesti. Mulla kun on tapana jumittaa tekemään jutut aina samoin ja sain siitä taas noottia... Hyviä vinkkejä liikkeiden variointiin ja treenien monipuolistamiseen tuli taas, kunhan osais itekin niitä käyttää!! Hyppyä eri lähtöasennoista siten, että koira jäi höntsäilystä paikalleen. Vähän se törmäs tai tuli vinoon, mutta muuten kiva meininki. Seuruuta perusasennosta suoraan oikealle tai vasemmalle sekä lennosta ja siten, että pyysin Tahvoa jostain asennosta tulemaan suoraan seuruuseen. Huippuhyvä kontakti oli näissä!! Yritin myös olla kovin innokas palkkaamaan, ehkä jopa vähän onnistuin :). Luoksetuloa apparin kiinnipidosta ja toinen mun juostessa karkuun. Pitkästä aikaa hyvänmielen tokotreenit!


Viikonlopun kotipihatottiksissakin oli jotenkin huippufiilis. Onnistuin vähän muuttamaan kaavoihin kangistuneita tapojani ja treeni oli heti parempi. Millä kummalla saan tän fiiliksen säilymään...?


Tällä viikolla Tapsa pääsi metsälenkille Pupi-aussin kanssa, harmi kun ei ollu kameraa matkassa. Ja uimaankin taas uskaltauduttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti