perjantai 19. joulukuuta 2014

Läpivalaistus


Taavi kävi virallisissa luustokuvissa. Tutkittiin polvet ja kuvattiin koko koira sekä lisäksi otettiin näytteet Hennes Lohen tutkimusryhmälle, MyDogDNA -testiin ja kilpparitestiin. Hurja miten paljon jännitin noita kuvia, edellinen yö meni melkein valvoessa ja mahakin taisi vähän kipristellä...

Kuvien oton jälkeen lääkäri kertoi, että selästä löytyi yksi ylimääräinen lannenikama, mutta se on hyväasentoinen ja hyvin kehittynyt, joten Taavin elämään se ei tule vaikuttamaan millään lailla. Nettiä selaillessani tosin törmäsin kaikenlaisiin kauhutarinoihin (joo, tiedän ettei pitäisi netistä näitä asioita tutkia), mutta jätettäköön ne omaan arvoonsa. Nämä kauhutarinathan käsittelivät kuitenkin niitä epämuodostuneita nikamia ja Taavin mahdollinen 8. nikama on "terve".

Lisäksi kuvasta laskemalla onnistuttiin löytämään vain kaksitoista kylkiluuparia normaalin kolmentoista sijaan... Näin maalaisjärjellä pähkäillessäni asiaa nikamien lukumäärä on siis aivan oikea eikä mitään ylimääräisiä liikanikamia ole. Yhdet kylkiluut vain puuttuvat ja siten viimeinen rintanikama on aiheuttanut tulkinnan ylimääräisestä lannenikamasta?

Ei auttanut kuin jännityksellä jäädä odottamaan Kennelliiton virallisia lausuntoja. Viikon niitä sain odotella ja jännittää. Kun lausunnot viimein saapuivat, oli olo kyllä tosi helpottunut. Muuten kaikki priimaa, paitsi siitä viimeisestä rintanikamasta puuttuu kylkiluut ja tästä seurauksena VA1 eli lievä nikamien epämuotoisuus.


Polvet: 0/0
Kyynärät: 0/0
Lonkat: A/A
Selkä: LTV0, VA1 (viimeisestä rintanikamasta puuttuu kylkiluut)
TGA: negatiivinen  (0 %)


Mulla on siis vähän erilainen, mutta terve koira, jonka kanssa on ilo elää ja harrastaa!Lonkat


Kyynärnivel
Kyynärnivel

Kaularanka

Rintaranka

Lanneranka


Lanneranka


Huomioita nukutuksesta:

 • sitkeästi pää nousi, vaikka unen olisi pitänyt tulla
 • nukutus n. klo 9 ja viiden jälkeen Taavi oli aika lailla oma itsensä, vaikkakin koko ilta meni lepäillessä
 • tassut ja korvat olivat tosi kylmät vielä illallakinNukutus oli myös käytettävä hyväksi takajalkojen yleensä niin vaikeasti leikattavien tuplakannuskynsien lyhentämiseen.
3 kommenttia:

 1. Onnea terveestä koiruudesta!! :)

  VastaaPoista
 2. mummokoira Elsa nukkuu myös toooosi huonosti! Kesken sektionkin yritti kömpiä ylös..
  onnea vielä terveestä koirasta näinkin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! Vaikka iso kiitos taitaa kuulua hyvästä kasvatustyöstä Seijalle!

  VastaaPoista