maanantai 4. heinäkuuta 2022

Hellettä, hellettä!

Toissa sunnuntaina käytiin helteinen kimppalenkki Ainon kanssa ja samalla reissulla meidän koirat opetti Ainonkin uimaan. Vielä ei onneksi ollut sinilevää.




Tää on kyllä kiva kolmikko <3


Keskiviikkona Taaville hellejälki. Lämpömittari näytti jäljeltä kotiin tullessa 28 astetta. Jana sata metriä, jälki 500 metriä, esineitä kolme ja ikää kaksi tuntia. Todella kuiva maasto. Ennen jälkeä vähän seuruuta ja kolmen minuutin paikkis. Ötökät kiusas paikkiksessa ja jos paarma tulee pörräämään, niin Taavi kyllä häipyy heti jonnekin kuusen alle piiloon, ei mahda mitään. Nyt ei onneksi ollut paarmoja häiriköimässä ja paikkis meni hyvin.




Taavi lähti innolla janalle ja luulin sen jo menneen jäljestä yli ilman mitään reagointia, mutta mun merkkikuuset olikin eri kuuset ja Taavi nosti jäljen hienosti pienen takajäljen tarkistuksen jälkeen oikeaan suuntaan vähän myöhemmin siitä kohtaa, missä luulin jäljen menneen. Näin taas ohjaajalle opetus, että katso vain sitä koiraa, äläkä mitään muuta!

Olosuhteisiin nähden hyvä jälki, mutta kyllä on selkeästi kovasti vaikeampaa hellejälki kuin kivan viileän kelin kostea jälki. Matkaa kertyi yhteensä kuusisataa metriä ja aikaa meni parikymmentä minuuttia. Selkeästi siis hitaampaa kuin optimikelin jäljestys. Tarkistuksia vähän enempi kuin normaalisti ja muutama juomatauko esineillä juoton lisäksi, vaikkei Taavi kovin mielellään juonutkaan, kun pörriäiset kiusasi. Kaikki kolme esinettä löytyi hyvin. Motivaatio jälkeen on Taavilla kyllä kova.


Matala kuiva varvikko oli haastava.




Torstaina kävin molempien kanssa rallymöllissä, Taavin kanssa mes- ja Sinnin kanssa alo-luokassa. Koe oli siirretty hirveän helteen takia ulkoa halliin ja se ei varmaankaan ollut meille mitenkään eduksi. Mutta ei sillä niin väliä, kun tää oli enempikin semmoinen kannatetaan isomman hallin hankintaa kuin mitenkään totisemmin osallistuminen. Sinni näki kyltit ekaa kertaa nyt möllissä ja ja Taavi kanssa ei olla treenattu tottelemisjuttuja oikeastaan yhtään moneen kuukauteen. Taavi hakkui radalla niin kuin tähänkin asti, mutta sai silti tuomaripalkinnon. Sinnillä meni enempi haisteluksi ja sit ois pitänyt päästä moikkaamaan ajanottajaa ja sihteeriä ja tuomaria ja muutamassa kohtaa kyltti oli ihan pakko kiertää ympäri. Hihnakin oli tottisjutuissa ihan uus juttu, mut jos joskus innostun enempi treenaamaan Sinnin kanssa tottelemisjuttuja, niin pitää toi hihnan kanssa tekeminenkin opetella.

Nähtiin kisapaikalla myös Rilla-pyrri




Perjantaina veneiltiin saareen yöksi hellettä pakoon. Hirmu kuumaa oli ja meri oli niin lämmin, että tarkeni itsekin uida vaikka kuinka pitkään. Sinilevästä ei vielä perjantaina ollut tietoakaan, mutta lauantaina herätessämme ranta oli yhtä leväpuuroa. Ei muuta kuin kimpsut ja kampsut kiireesti kasaan ja kotiin, ettei koirat saa levämyrkytystä. Tosi hanurista tuo jokakesäinen levävitsaus. Ellei kelit viilene ja tuulet käänny, niin ei tarvi tänä kesänä enää meressä koiria uittaa...





Lauantain leväpuuro





Lauantaina Taavi kävi taas harrastamassa sosiaalisuusjuttuja vieraamman miehen kopeloitavana ja sehän oikein työnsi takapuoltaan rapsutettavaksi. 

Lauantainan käytiin myös kimppahellelenkillä Nupun kanssa. Nuppu olikin melkoinen tuijottelija ja haastaja ja se sai kaivettua Sinnistä esiin vähän rajumman puolen. Tytöillä ei siis ei oikein sujunut, kun Nuppu oli hihnassa. Molempien ollessa vapaana, ei ongelmia ollut. Meidän koirat kävi tälläkin kertaa uimassa, kun tarkan syynin jälkeen tulimme tulokseen, että kyseisellä rannalla ei sinilevää ollut. 

Edessä Nuppu, joka ei halunnut uida, taustalla Sinni ja Taavi



Sunnuntaina Sinnille lyhyt hellejälki kovassa tuulessa nurmelle. Kulmia oli kolme, pituutta 250 m, keppejä neljä, nostomatka 10 metriä, ikää puolisen tuntia ja tuulta riittävästi.

Sinni nosti ensin matkalla jäljelle toisen koiran jäljen ja sitten omansa suoraan oikeaan suuntaan. Jäljesti tällä kertaa tosi vauhdilla, sain oikein jarrutella. Kulmat taas hieman huolimattomasti, mutta silti jokaisesta kulmasta löytyi oikea suuntaa tarkistuslenkin jälkeen. Tähän pitäis nyt keksiä jotain. Pitäistkö olla ihan lyhyellä liinalla vai mitä?? Kaikki kepit vakuuttavasti ylös!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti