perjantai 24. kesäkuuta 2022

Kesä on täällä

Viime torstaina aamusella taas yritys onnistuneesta nurmijäljestä Sinnille. Nyt paikkana kaupungin kupeessa oleva nurmialue ja saatiinkin tämän kesän paras jälki. Vieressä kulkeva tie tarjosi tarpeeksi häiriötä ja pari lokkia ja valkoposkihanhea myös, mutta olen kyllä tyytyväinen Sinnin keskittymiseen, vaikka välillä piti päätä vähän jäljeltä nostaakin. Kepit edelleen tuottaa vaikeuksia, nyt kolme kautta viis nousi. Mut löytyneet kepit kyllä ilmaistiin sit tosi hyvin. Jälki oli vain 150 metriä ja siinä oli yksi kulma. Kulman Sinni otti aluksi tosi hyvin, mutta sitten tuli kai uskon puute, kun piti kuitenkin kääntyä tekemään tarkastuslenkki kulman ympäri ja sitten taas nousi jälki. Tuuli oli kova ja siirsi jälkeä vähän sivuun, mutta ehdottomasti olen tähän suoritukseen tyytyväinen, kun vertaa paria aikaisempaa nurmijälkeä. Menisköhän seuraavan kerran metsään vai yrittäiskö vielä nurmea?




Maanantaina hakuilua. Sinnille kuusi ukkoa, osa taputuksilla, osa haamuina. Ajatuksena parin Sinnille pidemmän etsinnän jälkeen vauhdikas ja ilmaisuun painottuva hauska treeni. 

Kyllä mun on pikku hiljaa uskottava, että Sinni osaa rullailmaisun. Kaikilta ukoilta poimi rullan hienosti ja vei näytölle hyvin. Ei väliä, oliko maali tuttu vai vieras, mies tai nainen. Luovutuksetkin jo parempia, vaikka ne kaipaakin vielä hiontaa.

Toki kaiken maailman variaatiot maalimiehistä ja niiden asennoista ja olinpaikoista pitää vielä yleistää, mutta pohjat on hyvät. Kunhan ei tulis mitään isompia takapakkeja!

Ennen vikaa ukkoa Sinni kävi uimassa ja sen takia ravisteli itseään rullan haun jälkeen ja rulla putosi. Niin hyvin on iskostunut ajatus siitä, että rullan saa ottaa vain maalilta, että Sinni palas ukolle hakemaan rullan uudestaan. Tällä vikalla näytölle lähtö vähän kangerteli, kun uimalampi ois ollu vieressä.

Rullan haku, video A.Kuoppala



Heli:


Lähetys


Taavi teki vain tottista ja kävi vieraan miehen rapsuteltavana. Ollaan metsitytty tässä viimeisen vuoden aikana niin paljon, että pitää vähän kunnostautua Taavinkin sosiaalisuuspuolella.


Tiistaina Sinnin kanssa käytiin taas harjoittelemass veneilyä ja varsin rennosti meni. Tammiossa se sai osakseen paljon rapsutuksia, joten hyvä reissu senkin kannalta. Vain kyynärsauvan kanssa kulkenut ihminen oli kovin epäilyttävä.


Pattitilanne saarelaiskoiran kanssa, kumpi väistää?






Illalla Taaville vieraan tekemä jälki. Kaksi tuntia vanha, 650 m, nostomatkaa sata metriä, esineitä/keppejä viisi. Treenin isoin tarkoitus oli saada mulle taas varmistus, että osaan lukea Taavia. Ennen janalle lähtöä viiden minuutin paikkis, meni hyvin.



On se vaan kova! Ei ois juuri paremmin voinut mennä. Hyvä nosto oikeaan suuntaan, varmasti koko jälki ja kaikki kepit/esineet ylös. Aikaa meni 17 minuuttia. Osaan lukea koiraani.


Keskiviikkona aamupäivällä Sinnille jälki. Reilu 400 metriä, viisi keppiä/esinettä, kaksi tuntia vanha. Nostomatka n. 40 metriä.

Ennen jäljelle lähtöä kahden minuutin paikkis. 



Jälki nousi haparoiden. Ensin vahva reagointi jälkeen, mutta silti yli siitä. Toisella yrittämällä sitten varovaisesti jäljelle. 

Sinni oli jotenkin ylen rauhallinen. Ei se mikään tykki ole jäljellä ollutkaan, mutta jostain on vauhtia saatava kyllä lisää. Ehkä varmuus tuo sitä ajan kanssa. Enkä osaa vielä yhtään lukea sitä. Kulmat meni osa paremmin, osa huonommi, mutta kyllä se koko jäljen meni rauhalliseen tahtiin ilman apuja. Aikaa meni kuitenkin 25 minuuttia... mut kaikki esineet/kepit määrätietoisesti ja varmasti!





Illalla olin molempien kanssa tokotreeneissä. Aloitettiin paikkiksilla, johon osallistui Sinni. Hyvin meni minuutin paikkis. Treenattiin jättäviä ja ruutua. Jättävissä ehkä aavistuksenomainen ahaa-elämys etenkin maahan menon yhteydessä. Ehkä me joskus ne opitaan, pitäis vaan treenatakin joskus. Ruutuun Sinni juoksi kolme kertaa namipallolle. 




Taavi kävi tekemässä enemmänkin rallyn juttuja hömpötellen. Tais toiset koirat vähän häiritä, kun piti taas haukkua ärsyttävästi. Muuten teki oikein kivasti.


Torstaina aamulla koirat uimaan. Sinni ei kuitenkaan juurikaan uinut, reikkui vaan enempi rantavedessä. Hyvin viilensi kuitenkin molempia.






Illalla Taaville hakua kahdella ukolla. Hienosti meni. Toiselta tosi pitkä ilmaisu, toiselta palkka muutaman haukun jälkeen.

Treenien jälkeen käytiin vielä porukalla uimassa.


Iltasella vielä vähän tarkkuusruuttua molemmille. Sinni kokeili juttua ekaa kertaa ja meni superhienosti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti