keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Korona aikaa

Käytiin edellisillä vapailla mökillä  pari päivää hoitamassa asioita. En ehtinyt Taaville tehdä edes jälkeä, mutta peko-t kokeen hallintaosuutta vähän treenattiin lenkin yhteydessä. Eteenmeno onnistuu targetille, muuten on vielä aika haparoivaa.






joku varmisti, ettei vaan jää kyydistä =)


Toissa sunnuntaina aamusta kävin tekemässä kaverin koiralle jäljen ja jäljen vanhetessa kamu meni Taaville muutaman kerran piiloon. Saatiin hyvä pieni hakuharkka aikaiseksi.


Viime viikon tiistaina yövuorokrapula karkotettiin Pietan ja Focan kanssa pitkällä metsälenkillä. Tosin aika paljon on metsää kaadettu, että oli enempikin aukkolenkki...




Näillä vapailla on käyty uimassa pariin kertaan ja yhdet pienet hakutreenitkin saatu aikaiseksi sekä esineruutua ollaan myös käyty treenaamassa. Tuulta oli taas paljon, joten saatiin hyvä tuuliaputreeni, ei ongelmia haussa. Esineruudussa Taavi teki töitä omaan rauhalliseen tahtiinsa. Rallyakin on treenattu nettikurssin ratasuunnitelman mukaan ja sekin meni yllättävän hyvin, vaikka radalle oli taas saatu aikaiseksi monenmoista kommervenkkiä. Monta samantyylistä pyörähdys- ja kiertoliikettä perätysten sai tajuamaan käsimerkkien selkeyden tärkeyden!








Kotonakin on treenattu mm. paikkista

Rokotuksillakin käytiin. Piti meidän luottolääkärin yllättävän kuoleman vuoksi etsiä uusi lääkäri ja suositusten perusteella käytiin naapurikaupungin pienellä yksityisklinikalla. Tykkäsin ihan sikana, lääkärisetä tuli rokottamaan Taavin ulos, kun sanoin, ettei se niin kovin arvosta pöydälle nostelua yms. huonojen kokemuksien vuoksi. Piikit niskaan pihalla lähes huomaamatta, asiakaspalvelua parhaimmillaan!!

Eläinlääkärihuoli syttyi ihan erilailla, kun Uusimaa suljettiin. Täällä ei päivystä kuin kaupungineläinlääkäri, joka hoitaa lemmikit jos tuotantoeläimiltä ehtii. Meiltäpäin on aina kaupungineläinlääkärin ensiavun jälkeen tai tilanteen salliessa ilman ensiapua lähdetty iltaisin, öisin ja viikonloppuisin pääkaupunkiseudulle hoitoon kiireellisissä tapauksissa. Nyt kun se ei ole mahdollista, niin oli järkyttävää tajuta, kuinka huonosti kaakonkulmalla on tarjolla eläinlääkäripalveluita. Lähin 24/7 paikka on Hämeenlinnan pohjoispuolella... kaupungin- ja kunnaneläinlääkäreiden olemattomilla laitteilla ei suuria murheita hoideta. Ei auta kuin toivoa, ettei mitään isompaa satu!!


Koska me molemmat käymme Murun kanssa normaalisti edelleen töissä, niin korona ei vielä ainakaan ole vaikuttanut päivittäiseen elämään juurikaan muuten, kuin tokotreenien poisjäännillä. Kevään leirit tosin on kaikki tietysti peruttu, harmittaa, mutta ei vaikuta normielämään.

Ihanana uutisena koronasynkkyyden keskellä oli kuulla Taavin pennun päässeen uuteen kotiinsa Suomeen ennen rajojen sulkemista! Kaikki muutkin pennut ovat kotiutuneet hyvin uusiin koteihinsa eri puolille Ruotsia.


Pysytään terveinä ja pidetään toisistamme huoli!

2 kommenttia:

  1. Kävitkö Tenhusilla rokotuksilla?

    Mulla ois yhdellä kamulla pentu Ruotsissa, katsotaan koska saa sen kotiin. Ei onneksi vielä oo luovutusikäinen, mutta eihän sitä tiedä kauan tää kestää :(

    VastaaPoista
  2. Joo, kävin.

    Voihan se mennä pitkällekin, ennen kuin rajat taas aukeaa =(

    VastaaPoista