maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hellettä

Keskiviikkona oltiin Kostin kanssa hakutreeneissä. Kyllä ehti vierähtää ihan liian pitkä aika edellisestä kerrasta, mutta ehkä tauko oli tehnyt hyvää.

Ekaks haukutettiin Kostia kahden ukon verran. Hyvin se haukkuu muuten, mutta ruopii vähän maata eikä pyri maahan kuten mulle haukkuessaan.

Eka ukko haamuna ja kaksi seuraavaa valmiina, tarkoitus oli suorapalkata, ettei vielä vähän vaiheessa oleva ilmaisu kärsi. Kaikki ukot Kosti löysi hienosti ja valmiillekin se lähti määrätietoisesti ja melko suorilla pistoilla hyvin töitä tehden. Kosti haukkui kaikki ukot myös metsässä, vaikkei ollut tarkoitus. Mut haukkukoot, jos se kerta rupeaa jo metsässäkin luonnistumaan.

Taavin kanssa tokoa kotipihalla ja voi hurja, miten upeasti se teki. Onnistui niin kierrot kuin noudotkin ja kaukot pitkästä matkasta. Ihan valtavan hyvällä fiiliksellä tehtiin hommia! Vähän se kuulostaa possulta, kun on hivenen innoissaan, mut muuten tyylipuhdasta menoa.


Torataina taas hakutreenit Kostille ja samalla kaavalla mentiin. Ensin haukutus kahdelle ukolle ja sitten haamu ja kaksi valmista suorapalkoilla.

Haukut onnistui ihan hyvin ja metsästä löytyi kaikki ukot. Nyt ei haukkua tullut metsässä, mutta pistot oli suoria ja valmiillekin ukoille Kosti lähti innokkaasti ja jaksoi hyvin, vaikka sää oli painostavan helteinen.


Hellettä uhaten käytiin perjantaina tekemässä pienet tottikset kentällä. Kosti sai Otosta häiriökoiran, mutta ei se siitä häiriintynyt, vaan teki hommia kivasti mun kanssa. Seuruuta, jättäviä, noutoa, luoksetulo ja hyppy tehtiin. Kivaa oli.

Taavi oli sitten astetta äänekkäämmällä päällä, mutta liikkeet onnistui hyvin. Merkin kierrossa piti haukkua mennessä, mutta vauhti oli koko ajan hyvä laukka. Seuruussa peruutus aiheutti myös haukkumista, muuten mallikasta menoa. Jättävät osattiin kanssa hyvin ja noutokin onnistuu vauhdikkaasti.


Sunnuntaina törkeen painostava helle, kolmekymppiä meni heittämällä rikki ja siten suunniteltu jälkitreeni vaihtui illan hieman viileämmän kelin janaharjoitukseen. Molemmille kolme janaa keväisen leirin oppien mukaan eli ees taas kävelty jana ja namipurkki janan päässä. Lyhyt liina, ettei edes ole mahdollisuutta seilata.

Taavi intoili jälkivaljaista sen verran, että pelkäsin sen saavan lämpöhalvauksen jo ennen kuin ehditään tehdä mitään. Malttoi se sitten kuitenkin rauhoittua janoille ja ihan hyvin puksutti purkeille pienesti seilaten. Vähän se oli ihmeissään, kun ei jälki siitä enää jatkunutkaan, vaan siirryttiin seuraavan janan alkuun.

Kosti oli erityisen hyvä, kun se ei ole vielä oppinut seilaamaan. Lyhyellä liinalla saatiin luotisuora jana, vaikka pelkkä tallauskin olisi varmasti riittänyt, niin tarkasti se meni.


Säätietoja katsoessa emme todennäköisesti treenaa mitään pariin seuraavaan viikkoon, sen verran tukalaa keliä on luvassa. Harmi kun sinilevä on vallannut meren, eikä ehditä mökille käymään, että uimaankaan ei pääse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti