tiistai 10. huhtikuuta 2018

Tokoiluksi meni viime viikko ja vähän mökkeilyksi

Pitkästä aikaa viime viikolla tiistaitokossa Taavin kanssa. Voi kun meillä oli kivaa taas yhdessä!! Alkuun merkin kierto ja ruutu peräkkäin ilman mitään apuja ja molemmat onnistui, wuhuu! Sit tehtiin ruutua vielä nameilla ruudussa, jotta saatiin oikein kunnon vauhti. Hyppynoutoa kokeiltiin kanssa ja sehän ei menny ihan niin kuin piti. Ekaks Taavi teki hyvän noudon ilman sitä hyppyä. Sitten ei enää oikein ois millään pystynyt noukkimaan kapulaa hiekalta, vaikka olikin korkealaipallinen kapula. Oikein jurputti asetellessaan suuta varovasti ällötyskapulaan. Mutta ei auttanut kuin tuoda se mulle ja hyppykin onnistui molempiin suuntiin. Saatiin nyt kotiläksyksi treenata noutoa ja varsinkin luovutusta. Olen siirtänyt senkin edestä sivulle ja se on vielä vähän epävarmaa, mihin kohtaan Taavi tulee ja viittiikö pitää kapulaa tarpeeksi pitkään. Sitten nostettiin vähän haasteen tasoa ja tehtiin tunnari! Ja Taavi oli niin hyvä ja rauhallinen ja keskittynyt ja haisteli hienosti kaikki kuusi kapulaa läpi ja löysi oman ja sai kuin saikin poimittua sen varovasti etuhampaidensa väliin hiekkaa vältellen. Sitten vähän seurattiin ja peruuteltiin, peruutus hyvä, seuruu edelleen hakee paikkaa. Lopuksi paikkaistuminen kuuden koiran rivissä, joka meni hyvin. Taavi oli hiljaa eikä haistellut maata, vähän katseli välillä huolestuneena ympärilleen ja lipoi, mutta ihan super! Ja koko treenien ajan aksapuoli piti huolen häiriöstä.

Taavin treenien jälkeen Kosti pääsi tekemään vähän tunnetilaa (en siis edelleenkään ole ihan vakuuttunut siitä mitä teen, mutta ei kai siitä haittaakaan voi olla. Koko tunnetila on niin vaikea ja mystinen juttu). Leikittiin siis paljon lelulla ja namilla ja yritin ajaa merkkisanaa läpi samalla, saa nähdä tuleeko tämä tuottamaan tulosta. No leikityksen jälkeen Kosti ainakin oli tosi kivasti messissä ja tehtiin seuruuta ja yksi hyppy. Seuruussa se aluksi keuli ihan huolella, mutta löytyi se hyväkin tekemisen tahti. Hyppy oli hyvä, vaikka edelleen autan käsillä eteen tulon reilusti. Hienosti tehtiin koko treeni kimpassa aksaajista välittämättä.


Keskiviikkona käytiin kimppalenkillä Runtun kanssa. Kyllä kevät jo pikkuisen haisee ilmassa, vaikka lunta onkin edelleen paljon.


Torstaina oli junnutottiksen toinen kerta, aiheena seuruu. Ollaan tässä viikon aikana käyty neljä kertaa tekemässä mielentilatreeniä eri paikoissa ja nyt otin Kostin heti autosta hetsaten ulos. Kosti yllättikin olemalla hirveän vähän kiinnostunut muusta kuin yhdessä tekemisestä. Toki nenä kävi välillä vähän maassa ja pää kääntyili ihmisten puoleen, mutta suurin osa treenistä oli mun mielestä oikein hyvää.

Ensin vähän teoriaa imutuksesta, lelun kanssa seuruutuksesta ja apujen häivytyksestä. Kostin seuruu on rakennettu perusasennon kautta ja meidän ei tarvi häivyttää apuja pois. Perusasennon kautta seuruun harjoittelu on ehkä vähän hitaampaa, mutta uskon sitä kautta tulevan hyvän seuruun. Samalla myös luopumista on harjoiteltu paljon, siitäkin on varmasti hyötyä kontaktin varmuudessa.

Tehtiin siis ihan vaan perusasentoja, kontaktia ja liikkeelle lähtöjä ja olin kyllä tyytyväinen, varsinkin kun viime viikko meni enempi tai vähempi häröillessä. Aavistuksen Kosti on välillä liian edessä, mutta huomattiin, että olen palkannut sen liian edestä. Jatkossa siis kiinnitettävä huomiota palkan paikkaan ja suuntaan. Tehtiin myös käännöksiä paikallaan ja ne meni tosi hyvin. Varsin tyytyväinen sai olla näihin treeneihin!

Ennen Kostin kurssin alkua ehdin treenata Taavin kanssa. Koska hiekkakenttä oli lumesta vapaa, treenattiin kapulan noukkimista. Ällöhän se on, mutta tehtiin monta toistoa. Ihan vaan kapulan nostamista maasta ja siitä palkka. Myös pitoa ja luovutusta tehtiin ja se alkaa suju sivulla. Peruuteltiin myös ja hyvin peruuteltiinkin.


Viikonloppu vietettiin mökillä puuhommissa ja koirat pääsi olemaan metsässä aamusta iltaan. Lunta Keski-Suomessa on vielä ihan hirveän paljon ja aika rankkaa oli pohrata, auringon lämmittämät rinteet olivat sitten taas jo ihan paljaat lumesta. Kiva viikonloppu. Sen verran treenailtiin, että Kostille vähän ammuskeltiin sekä 6 mm että 9 mm startilla. Eipä tuo juurikaan välittänyt, pää kääntyi laukauksen suuntaan, mutta kesken ollut puuhastelu jatkui sitten taas heti.


Toisin paikoin oli vähän vähempi lunta

 
ja toisin paikoin vähän enempi.
 

Väsy iski


Maanataina ehdittiin ihanassa auringonpaisteessa vähän tokoilemaan. Taavi teki noutoja ja kapulan luovutuksia, joissa se hirmu mielellään pudottaa kapulan liian aikaisin. Myös suoraan sivulle tulo on vielä vähän hakusessa, mutta pienenpienellä käsiavulla sekin onnistuu hyvin. Nouto itsessään onnistui todella vauhdikkaasti, alusta tosin ei ollut heikka... Myös kartiota kierrettiin onnistuneesti useamman kerran, mutta kyllä se on edelleen vähän arpapeliä onnistuuko vai ei. Mutta se into mitä Taavilla on tehdä, on ihan mahtavaa!! Ei käynyt nenä maassa ehkä kertaakaan, vaikka oli meille uusi paikka ja ekat kunnon treenit ulkona tänä keväänä.


Kosti harjoitteli jättäviä ja voi että kun ne on vielä vaikeita. Ehkä me ollaan vaan tehty niitä niin hirveän vähän. Seuruuta tehtiin ja Kosti seurasi hyvin, paitsi yhdessä kohtaa kenttää, jossa se väisti jotain, mitä mä en hoksannut että mitä se oli. Ilmeisesti maassa oli joku haju tai jotain, mitä oli ällö, koska siitä kohtaa ei voinut millään kävellä....? Sain riekkumalla aika hyvin pidettyä myös Kostin nenän irti maasta. Kostin treenit tein kahdessa eri osassa ja toisella kertaa pideltiin kapulaa. Se on parantunut hurjasti, mutta vaatii vielä paljon hommia kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti