keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Mielenrauhaa

Edellinen fyssarikäynti jätti takaraivoon muhimaan kommentin Kostin epäpuhtaista takaliikkeistä ja kaiken maailman kauhukuvat kehittelin päässäni ja reilun viikon tuijottelin silmät killissä Kostin liikkumista enkä enää tiennyt mihin suuntaan sen jalat on milloinkin menossa ja näinkö jotain häikkää vai en... Seijan kanssa puhuttuani päätin viedä Kostin välikuviin saadakseni jonkinlaisen mielenrauhan; joko kaikki olisi ihan hyvin tai sitten ainakin tietäisin mitä vikaa on ja voisin ottaa sen jatkossa huomioon tai voisiko sille mahdollisesti tehdä jotain. Kuvausaikaa piti venyttää messarin yli nukutuksesta tulevan karenssin vuoksi.

Maanataina sitten ajeltiin Anjalan eläinlääkäriasemalle Hannu Pajulahden tutkittavaksi. Kostin liikkumista katsoessaan Hannu totesi Kostin olevan jonkin verran jäykkä takapäästään. Polvet tutkittiin ennen nukutusta ja ne ovat kunnossa. Tyypillisesti pyrrit eivät meinaa nukahtaa ja nukkuvat huonosti ja niin teki Kostikin. Sinnikkäästi yritti pysyä hereillä ja vielä kuvauspöydälläkin heilutteli jalkojaan ja sai varuiksi kuonokopankin.

Kun koira kerran nukutettiin niin päätin kuvauttaa Kostilta koko selän, lonkat ja kyynärät. Kuvista löytyi oikea määrä oikeanlaisia selkänikamia, terveet kyynärät ja A/B lonkat. Ei siis mitään vikaa luustossa. Lantio on ehkä aavistuksen vinossa, mutta lääkärin mukaan sillä ei ole koiralle merkitystä ja se voi siitä kasvun myötä vielä oietakin, eikä se rajoita koiran kanssa harrastamista. Jatko-ohjeiksi saimme lihaskunnon ylläpitämisen ja kehittämisen vapaana metsässä juoksemalla.

Oikea kyynärä

Vasen kyynärä

Lonkat

Kaularanka
Rintaranka

Lanneranka




Huh, nyt voin lopettaa takajalkojen tuijottamisen ja alkaa taas nauttia lenkkeilystä!





Loppupäivä meni Kostin heräillessä. Useamman tunnin se itkeskeli ja oli aika rauhaton, vaikkakin ihan väsy ja tokkurainen.




2 kommenttia:

  1. Onneksi kuvauksissa ei näkynyt mitään ikävää ja yllättävää!

    VastaaPoista
  2. Luultavasti tuolla luustolla juostaan ihan hyvin :-)
    Mielenkiinnolla odottelen kuvaustuloksia vuoden päästä.
    seija

    VastaaPoista