sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Ongelmien paluu

Maanantai-ilta vietettiin pk-hakutreeneissä. Kosti oli tallomassa rataa ja oli jo ihan sinut muiden metsässäliikkujien kanssa. Kosti teki myös yhden peräänajon ja yhden ukkelin, joka oli 'valmiina' n. 20 m päässä ja huuteli sieltä Kostia. Hirmu reipas se oli taas.

Taaville tyhjä, piilo, kaksi tyhjää, valmis, kaksi tyhjää ja valmis. Rata meni ihan kohtuullisen hyvin, mutta kyllä useampi tyhjä selkeesti vähän hyydyttää. Ilmaisut tosi hyviä ja yhdellä ukolla otin hallintaan. Taavi oli tosi hienosti kuulolla ukkojen välit ja muutenkin.


Tiistaina saatiin kaveriporukalla kivat aamupäivätreenit aikaiseksi, kiitos mukana olleille! Kosti kävi tutustumassa ihmisiin ja sitten tehtiin kontaktiharjoituksia ja luoksetulo! Kosti myös leikki, jopa vieraan kanssa. Nami oli tällä kertaa kuitenkin selkeesti kovempi juttu kuin lelu.

Taaville paikkamakuu toisen koiran treenatessa, hyvin meni. Henkilöryhmää koiralla, vähän se taas aiheutti väistämistä, mutta noin niin kuin muuten seuras aikas kivasti. Käyttöesineen noutoa tein kerran vauhtinoutotyyppisesti ja taas onnistuttiin noukkimaan esine hienosti hiekalta, jee! Paikkamakuussa kaksi laukausta 9 mm startilla ja seuruussa kaksi laukausta 6 mm startilla. Eka 6 mm laikaus aiheutti säpsähdyksen, toiseen ei Taavi enää reagoinut mitenkään. Loppuun eteenmeni palkkapurkille. Taavi ei ollut nähnyt palkan vientiä, joten lähetys oli ns. tyhjään. Taavi lähti hyvin, mutta vähän vauhti hyytyi matkan edetessä. Kyllä se silti purkille asti kentän toiseen laitaan juoksi. Olin tyytyväinen, että ylipäätään lähti noinkin hyvin. Täytyy vaan treenata lisää ja luoda uskoa palkkapurkin löytymiseen aina sieltä, minne se lähetetään.


Keskiviikkona Tapsa kävi vähän kentällä kiertämässä seuruun merkeissä Runtu-sakemannia, tekemässä onnistuneet jättävät, luoksetulon maasta ja lopuksi juoksemassa eteenmenopurkille. Tosi hyvällä fiiliksellä oltiin taas. Tuntuu, kuin oltais molemmat ruvettu tykkäämään tottiksesta ihan tosissaan. Ainut miinus on perusasennosta maahan meno, jostain syystä vaatii nykyään aina useamman käskyn...

Kentällä pyörimisen jäljeen käytiin vielä Runtun kanssa kaupunkilenkillä. Edellisestä sivistyslenkistä olikin jo ihan liian kauan.

Kosti harjoitteli tän aikaa kotona yksin oloa ja palatessani ikkunasta vaklatessani totesin pennun nukkuvan. Lähtiessäkin se jäi tyytyväisenä syömään herkkuja.

Kosti pääsi myös omalle kaupunkilenkille. Pitäis oikeesti käydä enempi, eihän sillä raasulla ole ollu edes pantaa kaulassa pitkiin aikoihin ja muutenkin on pyöritty vaan metsissä. Kosti on olevinaan niin kovin reipas ja hötkymätön, että senkään takia en ole viitsinyt raahautua ihmisten ilmoille ja treeneissä se on kuitenkin nähnyt vieraita. Pitää nyt vähän yrittää ryhdistäytyä tän suhteen.

Lenkki meni muuten tosi hyvin ja kaikki mitä vastaan tuli, oli Kostista ihan jees paitsi torilla hyörivä kaivinkone. Traktori, pari rakennustyömaata, autot, pyörät, lapset, koira, rapsuttelijat, lastenvaunut, puistotyöntekijät haravoineen ja lapioineen, tuulessa lepattavat huomionauhat, kuorma-auto yms. ei mitään, mut kaivinkone oli kaamee (namit kyllä kelpas, vaikka hirvitti). Kierrettiin sitten tori ja hetki istuskeltiin ihmetelemään kaivuria. Vähän se jäi jännäksi vielä, pitää mennä ens viikolla uudestaan.


Torstaina olin kuuntelemassa Hormilaa käytännön jäljestyksestä kovalla alustalla. Tähän liityvöt muistiinpanot päivitän Hormilan luennon jatkoksi, kunhan kerkiän.

Perjantain tokoiluissa Taavi oli taas vallan ihana ja pätevä. Se on selkeesti löytänyt rentouden muiden koirien läsnä ollessa. Tehtiin kaukoja ja jättäviä. Loppuun paikkista pari toistoa ja tokalla häiriökoira teki luoksetulon paikkiksessa olevien edestä. Hienosti meni meiltä koko treeni.

Lauantaina oltiin Konttisen Antin hakuopissa. Taavi teki haamun, kaksi valmista ja metsään jäävän riekun. Hyvin meni kaikki ukot. Tyhjien opetusta käytiin teoriassa. Taavilta on vaadittava tarpeeksi syvät tyhjät pistot uusilla lähetyksillä. Aluksi palkka yliheitolla lähellä olevalta maalimieheltä.

Kosti teki neljä hienoa haamua noin 25 - 35 metriin. Jatkossa tehdään paljon näitä suoria pistoja ja pidennetään matkaan. Mm haamuilee pitkään ja kun Kosti on jo tulossa, putoaa piiloon.

Lauantaina ajelin illalla Lohjalle sunnuntaista pehakoetta varten. Jännitti taas kovasti. Tottiksen suhteen olin luottavainen, mutta maasto olisi varmasti meille haastava, kun ei olla paljoa nyt treenattu ja potkiä rtoja varsinkin on alla aika vähän.

Mutta niinhän vain kävi, ettei päästy edes sinne metsään testaamaan osaamista. Tottis meni meiltä tosi hyvin, kunnes tokavikana liikkeenä oli seuruu. Sekin meni hyvin henkilöryhmään asti, mutta henkilöryhmän koira oli Taaville liikaa ja se nosti karvat pystyyn ja alkoi haukkua eikä kyennyt enää seuraamaan. Se oli sitten siinä...

Näin niinkuin omasta mielestä leikkaamaton bortsu-utos ei ehkä täytä niitä kaikista neutraaleimman koiran vaatimuksia, mutta minkäs teet...

Taavin käytös tuli kyllä isona yllätyksenä, kun se viime aikoina on ollut niin rentoreiska muiden seurassa ja lenkeillä ohitukset on onnistuneet hyvin. Mut niin vain on Taavin traumat niin syvällä, ettei niistä taideta päästä koskaan eroon. Nyt mietin jätänkö pelastuskoirahaaveet täjän, vaihdanko pelastuskoiraliiton puolelle vai odotanko sääntömuutosta ja tottiksen poistumista myös palveluskoiraliiton pelastuskokeista... mut oli päätös mikä tahansa, räyhänhallintatreenit on taas aloitettava aktiivisesti. Mistähän sais uroskoiria treenikamuiksi??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti